Efkan Ala'dan Terörle Mücadele ve Filistin Vurgusu

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Sincan'daki kongrede teröre karşı verilen mücadelenin önemini vurguladı.

26.10.2024-17:38 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-17:38) Efkan Ala'dan Terörle Mücadele ve Filistin Vurgusu

Efkan Ala, Sincan Kongresi'nde Terör ve Filistin Konusunda Konuştu

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, partisinin Sincan 8. Olağan İlçe Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Ala, TUSAŞ'a yönelik gerçekleşen terör saldırısına dikkat çekerek, "Bütün dünya teröre karşı verdiğimiz mücadeleyi biliyor. Bu saldırının hemen arkasından Suriye ve Irak'ın kuzeyinde inlerine girilerek, o saklandıkları yerler başlarına yıkılarak cevap verilmiştir ve verilmektedir" dedi.

Şehit Ailelerine Başsağlığı

Ala, TUSAŞ'a yapılan saldırıda şehit düşenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulundu. Terörün sadece Türkiye'de değil, tüm bölgede istikrarı tehdit ettiğini ifade eden Ala, "Biz büyük bir devletin, Osmanlı'nın mirasçısı olarak bu meseleleri nasıl çözeceğimize dair çok ciddi bir tecrübeye sahibiz" şeklinde konuştu.

Gazze'deki İnsani Dram

Ala, Gazze'deki insani durumu değerlendirerek, "Bir yıldan fazladır Gazze'de insanlık bombalanıyor. İnsanlık değerleri, insanlığın vicdanı, terör yöntemlerini kullanan Netanyahu hükümeti tarafından yok ediliyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Sorumluluğu

Ala, millet olarak Filistin'de yaşanan haydutluğun karşısında durduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşmasına atıfta bulundu. Ala, "Türkiye, Türkiye'den daha büyüktür. Güçlü bir Türkiye'ye sadece Türkiye'nin değil, Gazze'nin de, Filistin'in de ihtiyacı var" diye vurguladı.

Kongrede ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da birer konuşma gerçekleştirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal