Edirnekapı'da Kadına Yönelik Şiddet Protestosu

Sivil toplum kuruluşları, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Edirnekapı surları önünde toplandı.

11.10.2024-14:16 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-14:16) Edirnekapı'da Kadına Yönelik Şiddet Protestosu

Edirnekapı Sur Yüzeyinde Kadın Cinayetlerine Protesto

İstanbul'un tarihi Edirnekapı surları önünde, birçok sivil toplum kuruluşuna üye kadınlar, kadın cinayetlerine karşı seslerini yükseltti. İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in öldürülmesinin ardından yapılan bu protesto, toplumsal bir duyarlılık yaratmayı hedefliyor.

Protestoya Katılanlar Amacı Duyurdu

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın öncülüğünde toplanan kadınlar, Semi Çelik tarafından işlenen cinayetlere dikkat çekti. "Mahallene, okuluna, ailene sahip çık! Sorumluyuz" yazılı pankartla seslerini duyurdular.

Genç İHH’dan Açıklama

Kadınlar adına açıklama yapan Genç İHH Üniversite Başkanı Sedanur Karagöz, yaşananların toplumu derinden etkilediğini ifade etti. Karagöz, "Bu korkunç eylemler, maalesef ki ilk değil. Eğer dur demezsek, son olmayacak," dedi.

Uyuşturucu ve Suç Bağlantısı

Karagöz, uyuşturucu kullanımının artışına dikkat çekerek, Adalet Bakanlığı'nın verilerine atıfta bulundu. "Hapisteki hükümlülerin %33,7'si uyuşturucu ile bağlantılı suçlardan almış durumda," diyerek bu konuda daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Cezasızlık Algısına Dikkat!

Kendi sözlerini sürdüren Karagöz, cezasızlık algısının topluma yerleştiğini belirtti. "Cezasız kalan her suç, daha fazla kötülüğe zemin hazırlar. Bu sebeple, etkili yaptırımlar getirilmesi gerektiğini tekrarlıyoruz," dedi.

Son Duranış: İkbal Uzuner'in Kabri

Protesto sonrası katılımcılar, İkbal Uzuner'in kabrini ziyaret ederek saygılarını sundu. Bu anlamlı ziyaret, etkinliğin duygusal bir kapanışını oluşturdu.

Kadına yönelik şiddete karşı ses çıkaran bu tür etkinliklerin, toplumda farkındalık oluşturma açısından büyük önemi bulunmaktadır.

İstanbul'da bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi kadın, İkbal Uzuner ile Ayşenur...

İstanbul'da bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi kadın, İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil'in öldürülmesini Edirnekapı surları önünde protesto etti. Kadınlar adına Genç İHH Üniversite Başkanı Sedanur Karagöz, açıklama yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal