Edirne'deki Tarihi Yapılara Yeniden Hayat Veriliyor

Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı'ndaki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

04.10.2024-11:14 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-11:21) Edirne'deki Tarihi Yapılara Yeniden Hayat Veriliyor

Edirne'deki Restorasyon Çalışmaları

Edirne'nin Selimiye Meydanı'nda yer alan Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı'nda restorasyon çalışmaları hızla ilerliyor.

Restorasyon Süreci

Osmanlı sancak beylerinden Mezit Bey tarafından 15. yüzyılda inşa ettirilen bu iki tarihi yapı için Vali Yunus Sezer tarafından yapılan talimatlar doğrultusunda çalışmalara geçtiğimiz şubat ayında başlandı.

Restorasyon kapsamında, han ve hamamın dış duvarlarındaki beton yapılar kaldırılarak, aslına uygun taş örme işlemleri uygulanıyor. Ayrıca, hamamın kubbeleri de beton malzemelerden arındırılıyor.

Tarihi yapılar üzerindeki çatı onarımları da devam ediyor. Dış cephe düzenlemeleri tamamlandıktan sonra çalışmalara son verileceği öngörülüyor.

İncelemeler ve Beklentiler

Vali Yunus Sezer, restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi almak üzere han ve hamamda incelemeler gerçekleştirdi. Sezer, her iki yapının yenilenmesiyle birlikte Edirne'nin turizm potansiyelinin artacağını belirtti.

Vali Sezer'e, inceleme sırasında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci de eşlik etti.

Esnafın Görüşleri

Edirne Yediyol Ağzı Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necat Yavuz, sürecin hızla ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yavuz, "Han ve hamamın restorasyonu bölgeye büyük bir değer katıyor. Çatılarımız tamamlandı. Valimizin bu süreci yakından takip ettiğini görmek bizi de mutlu ediyor. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor ve hedefimiz 2-3 ay içerisinde tamamlamak. Selimiye'nin yanında yer alan bu tarihi han, bölgenin turizm cazibesini artıracaktır." dedi.

Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı'nda restorasyon çalışmaları...

Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal