Edirne'deki Köy Yolları Otoyol Kalitesine Kavuşuyor

Edirne'de köy yolları sıcak asfalt ile kaplanarak konfor seviyesi artırılmakta. Hedef 200 kilometre.

23.10.2024-09:04 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-09:04) Edirne'deki Köy Yolları Otoyol Kalitesine Kavuşuyor

Edirne'deki Köy Yollarına Sıcak Asfalt

Edirne Valiliği, köy yollarında yaptığı çalışmalara hız kazandırarak, 200 kilometre köy yolunu sıcak asfaltla kaplamayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan proje ile köy yollarının kalitesini artırmayı amaçlayan Edirne İl Özel İdaresi, Havsa ilçesinde sıcak asfalt üretim şantiyesi kurdu.

Vali Yardımcısından Açıklamalar

Uzunköprü’deki Kurtbey ve Salarlı köyleri arasındaki yol üzerinde inceleme yapan Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Ciğerci, "Hedefimizi 200 kilometre olarak belirledik ve sezonu hiç kapatmadan hava şartları müsaade ettiği sürece çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

Geçen Yılda 100 Kilometre Sıcak Asfalt Yapıldı

Ciğerci, Ekim 2023 itibarıyla asfalt plentinin kurulmasının ardından geçen bir yılda yaklaşık 100 kilometre sıcak asfalt yapıldığını belirtti. "Her yol çalışmasına gittiğimizde hem ekibimizle gurur duyuyoruz hem de yaptığımız yolların kalitesini görebiliyoruz," şeklinde konuştu.

Uzun Ömürlü Yollar

Sıcak asfaltın birçok avantajını vurgulayan Ciğerci, 5-6 köyün kullandığı grup yollarını 15-20 yıl dayanıklı sıcak asfaltla kapladıklarını ifade etti. Yollara 13 santimetre asfalt dökerek aynı gün kullanıma açabildiklerini kaydeden Ciğerci, bu yolların tonajlı araçların geçişine uygun hale geldiğini belirtti.

Tatil Yolları Tamamlandı

Son olarak, tatil yörelerindeki yol çalışmalarının tamamlandığını ve Uzunköprü ile il merkezi arasındaki 24 kilometrelik sahil yolunun da bitirildiğini sözlerine ekledi.

Edirne Valiliğince köy yollarında geçtiğimiz yıl başlanan çalışmalarda 200 kilometre köy yolunun...

Edirne Valiliğince köy yollarında geçtiğimiz yıl başlanan çalışmalarda 200 kilometre köy yolunun sıcak asfaltla kaplanması hedefleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal