Edirne'de Filistinli Çocuklar İçin Sanat Etkinliği Düzenlendi

Edirne'de Gazze'ye destek amacıyla düzenlenen etkinlikte, çocuklar için destek mesajları çizildi.

05.10.2024-14:12 - (Son Güncelleme: 05.10.2024-14:12) Edirne'de Filistinli Çocuklar İçin Sanat Etkinliği Düzenlendi

Edirne'de "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" Etkinliği

Edirne'de, Gazze'deki çocuklara destek vermek amacıyla düzenlenen "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinlik, Selimiye Meydanı'nda gerçekleştirildi ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile öğrenciler destek verdi.

Yardım Çağrısı ve Farkındalık

Yetim Vakfı Edirne Temsilciliği'nin organize ettiği etkinlikte, katılımcılar uzun bir masa üzerine yerleştirilen tuvalde Gazze'ye destek mesajları içeren resimler yaptı.

Trakya Üniversitesi'nden öğrenci Ömer Bozkurt, etkinlikte yaptığı açıklamada, Gazze'deki saldırıların sonuçlarına dikkat çekti. Bozkurt, "İsrail'in saldırılarında 50 bine yakın insan hayatını kaybetti ve bu durum soykırıma kadar uzanıyor. Saldırılar bir yıldır sürmekte ve bölgenin büyük bir kısmı yerle bir oldu. Çocukların psikolojik desteğe ihtiyaç duymadığını söyleyebileceğimiz neredeyse yok.” dedi.

Çocuk Hakları ve Adalet İhtiyacı

Bozkurt, "Çocuk Hakları Sözleşmesi'yle güvence altına alınan haklar, işgalcilerin zulmü altında yok ediliyor. Hatta anne karnındaki bebeklere bile yönelik saldırılar mevcut. Savaş ortamlarında dahi korunması gereken çocuk haklarının ihlali kabul edilemez," diye ekledi.

Etkinlikte, "Bugün burada Filistinli çocukların, annelerin ve zulme uğramış tüm kardeşlerimizin seslerini duyuruyoruz. Bu saldırıların ve işgalin sona ermesi için bir araya geldik. Dualarımızı ve temennilerimizi resmediyoruz," şeklinde konuştu. Bozkurt, sonunda Allah'tan bu zulmün son bulmasını dilediklerini sözlerine ekledi.

Edirne'de, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazzeli çocuklara destek...

Edirne'de, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazzeli çocuklara destek amacıyla "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" etkinliği düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal