E-Ticaret ve Perakende Zirvesi 2023: Gelecek için Stratejiler

E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'nde yeni fırsatlar ve stratejiler ele alındı, önemli iş birlikleri duyuruldu.

25.10.2024-13:42 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-13:42) E-Ticaret ve Perakende Zirvesi 2023: Gelecek için Stratejiler

E-Ticaret ve Perakende Zirvesi 2023

İstanbul'da düzenlenen ve TürkMedya tarafından organize edilen E-Ticaret ve Perakende Zirvesi, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı.

Burak Dağlıoğlu'nun Değerlendirmeleri

Burak Dağlıoğlu, e-ticaretin çok geniş bir ekosistemin orta noktası olduğuna dikkat çekerek, "E-ticaret, yeni fırsatların oluşması adına son derece kıymetli bir sektördür." dedi. Dağlıoğlu, uluslararası yatırımcıların e-ticaret şirketlerinin etkisini gözler önüne serdiğini ifade etti.

Büyük Yatırımlar Bekleniyor

Dağlıoğlu, önemli bir e-ticaret platformuna yönelik 1,1 milyar dolar civarında bir uluslararası yatırımın tamamlanmasını beklediklerini belirtti.

Halkbank'tan İnovasyon Vurgusu

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye'nin e-ticaret alanındaki yenilikler konusunda hızlı adaptasyon sağladığını ifade etti. Arslan, Alibaba Group ile yapılan iş birliği sayesinde KOBİ'lerin global pazarlara açılacağına dikkat çekti.

Türk Ürünleri Dünyaya Açılıyor

Arslan, "Üreticilerimiz, alibaba.com platformunda sanal mağaza açarak 200'den fazla ülkeye ihracat yapma fırsatı bulacak." diyerek Türk ürünlerinin global çapta algısını artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

KOBİ Destek Programları

KOBİ'lere özel projeleri aktaran Arslan, Dijital Vitrin ile iş süreçlerini destekleyeceklerini, bu sayede KOBİ'lerin ihracata hazırlanmalarını hedeflediklerini belirtti.

Kadın Girişimcilere Destek

Arslan, "Son iki yılda 234 bin kadın girişimciye 74 milyar lira finansman sağladık." diyerek bankanın bu alandaki desteğini vurguladı.

PANEL: Gelecek Stratejileri

Zirve kapsamında gerçekleştirilen "Türkiye'de E-Ticaret ve Perakendenin Geleceği" başlıklı panelde, sektörün geleceği üzerine kapsamlı tartışmalar yapıldı.

TürkMedya İcra Kurulu Başkanı Murat Çiçek, e-ticaretin sadece Türkiye'de değil, küresel ölçekte büyümekte olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, İstanbul Finans Ofisi Ziraat Kuleleri...

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, İstanbul Finans Ofisi Ziraat Kuleleri Oditoryumu'nda düzenlenen E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal