DYK yaz kursu ne zaman başlıyor? MEB 2022 DYK yaz kursu başvurusu

Okulların kapanmasına bir kaç gün kaldı. Öğrencileri karne heyecanı sardı. Çocukları için yaz tatili planları yapan aileler için çocuklarının derslerine destek olabilmesi adına DYK yaz kurslarını araştırıyorlar. Peki DYK nedir? Başvurular ne zaman? Hangi öğrenciler bu kursa kayıt olabilir? İşte detaylar...

17.06.2022-02:28 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-02:28) DYK yaz kursu ne zaman başlıyor? MEB 2022 DYK yaz kursu başvurusu

DYK, Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın kısaltmasıdır. DYK kursundan Ortaöğretim son sınıflar ve Lise son sınıf öğrencileri ücretsiz bir şekilde faydalanabilecekler. Onun dışında 4-5-6-7. sınıflar yaz okulundan faydalanabilecekler. DYK kursları için başvuru tarihi ise 15-18 Haziran tarihlerinde başlayacak

DYK yaz kursu başvurusu nasıl yapılır?

Öğrencilerin kayıtlı oldukları okul yada kayıtlı oldukları ikametgah'a yakın kurs merkezlerinden herhangi birine E-kurs sisteminden başvuruda bulunabilirler. Eğer yaşadığınız şehirde değil de başka bir şehirde yaz tatili geçirecekseniz o şehirden de başvuru yapmanızda hiçbir engel yok.

DYK başvurusu ne zaman?

Başvurular 15-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Mahmut Özer yaz okulları için açıklamasında yaz döneminde açılacak destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8’inci sınıf öğrencileri için Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve yabancı dil derslerinden kursların açılacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Lise son ve mezun öğrenciler için ise “Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, felsefe, psikoloji, sosyoloji, mantık.” derslerinin olacağını duyurdu.

DYK yaz okulları 4 Temmuz'da başlayıp 28 Ağustos'a kadar süreceğini belirtti. Özer, “Öğretmen ve öğrenciler yaz dönemi sürecinde istedikleri ilde yer alan seviyelerine uygun okul türlerinde yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına başvuru yapıp katılabilecek.” diye konuştu.
DYK kursu başvuruları ne zaman?

Yaz okulu ne zaman açılacak?

Okulların kapanmasıyla karne heyecanı yaşayan öğrenciler yaz tatili planları yapıyor.  Uzun bir tatile girecek olan öğrenciler oldukça heyecanlı. Fakat karne aldıklarında zayıf başarısız dersler için çare bulmak isteyen veliler için bu güzel haberi paylaşıyoruz. Derslere destek vermek amaçlı açılan Yaz okulları 4-5-6-7-ve 8 sınıflar 9-10-11-12. sınıflar matematik ve ingilizce derslerinden yararlanabilecekler. E-Kurs üzerinden 15-16-17-18 Haziranda başvuru yapabilirsiniz.

Haftada 12 saat eğitim verecek. Buda toplamda haftada 48 saat olacak.

Yaz okulu 4 Temmuz- 28 Ağustos arası sürecek. Yaz okullarında görevlendirilecek öğretmenlere ise 28-20 Haziranda ÖBA üzerinden kısa bir süre eğitim verilecek.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal