Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Mehmet Pıçak, pul biberin merak edilen faydalarını anlattı. İşte detaylar…
“SICAKTA HARARETİ KESER, SOĞUKTA VÜCUT ISISINI ARTIRIR”
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Mehmet Pıçak, "Bibere toplum olarak hak ettiği değeri vermemiz gerekiyor ama burada zayıf kalıyoruz. Bu sadece pul biber değil. İçerisinde vitaminler, mineraller, bolca C vitamini bulunan ve güneşle birlikte kızararak güneşten enerjisini alan bir baharattan bahsediyoruz. Pul biber, Türkiye mutfağında kendi topraklarımızın içerisinde yetiştirdiğimiz hatta ihracata gönderdiğimiz çok özel bir ürün. Pul biberi, sindirimi kolaylaştırdığı için tüketebiliriz. Sıcakta harareti kesmesi, soğukta vücut ısısını artırması için kullanabiliriz. Vitamin ve mineral bakımından vücudumuzu desteklemesi sebebiyle yiyebiliriz. Pul biber şifadır,'' dedi.
METABOLİZMAYI DÜZENLER
Metabolizmanın düzenli bir şekilde çalışması için pul biber tüketilmesi gerektiğini belirten Pıçak, ''Pul biberi düzenli olarak kullanan bir kişide kabızlık göremezsiniz. Metabolizmamızın daha düzenli çalışmasını sağlayan bir baharattan bahsediyoruz. Ramazan ayında oruç tuttuğumuz şu günlerde bağışıklığımızın güçlendirilmesi, sindirimin daha düzgün çalışabilmesi adına pul biber kullanın. Pul biber dışarıdan gelen bakteri ve virüslere karşı bizi kuvvetlendiriyor,” diye konuştu.
Pıçak aynı zamanda, mide rahatsızlığı veya basur gibi sorunlar yaşayan kişilerin acı kırmızı pul biberden uzak durmasında gerektiği konusunda uyarıda bulundu.