Duyuru yapıldı: Ödemeler hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı ödemelerinin bugün hesaplara yatırıldığını duyurdu.

16.07.2024-13:15 - (Son Güncelleme: 16.07.2024-13:15) Duyuru yapıldı: Ödemeler hesaplara yatırıldı

Evde Bakım Maaşı hak sahiplerinin hesabına an itibariyle geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine destek amacıyla bu ay toplam 4,1 milyar TL tutarındaki Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatırıldığını açıkladı.

Toplumun her kesimine ulaşacağız

Evde Bakım Yardımı ile tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşlara destek sağlanarak aile bütünlüğünün korunduğunu vurgulayan Göktaş, "Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, Sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklara tam olarak erişebilmeleri için hak temelli politikalar geliştiriyoruz. Toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyen bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri oluşturuyoruz," dedi.

Duyuru yapıldı: Ödemeler hesaplara yatırıldı

Yeni ücret 9077 TL oldu

2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde hak sahibi başına aylık 7 bin 608 TL ödeme yapılırken, Temmuz ayındaki memur maaş katsayısına bağlı olarak yardımın 9 bin 77 TL'ye yükseltildiğini belirten Göktaş, ödemelerin Ağustos ayında artırılmış şekilde hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bakan Göktaş, şu açıklamalarda bulundu:

"Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine destek amacıyla bu ay toplam 4,1 milyar TL tutarındaki Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırdık. Hali hazırda 555 bin vatandaşımız bu yardımdan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde, bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf ve sürdürülebilir olmasını sağlamaya devam edeceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal