Uzmanlar günde bir çay bardağı dut tüketerek dutun faydalarından yararlanabileceğinin altını çiziyor.
DUTU KAYNATIP İÇERSENİZ NE OLUR?
Dutun kaynatılma işlemi genellikle pekmez yapımı sürecinde yapılır. Vücudun protein oranını artırmak için ideal bir besin olan dut, bilhassa sporcuların tüketmesi tavsiye edilir. Günde bir bardak düzenli tüketilmesi gereken dut, sindirim sisteminin diğer besinlerde deforme olmasını önler.
Ayrıca soğuk algınlığında enfeksiyon kapan boğazların temizlenmesi yönünde etkileri vardır. Kötü kolesterolü düşürerek damar tıkanıklığını engeller. Sinir hücrelerini yenileyip hem beyin sağlığını hem de ruhsal hastalıklara iyi gelir. Unutkanlık, kemik erimesi ve yaşlanma gibi ileri yaşlarda görülen sağlık problemlerini önler.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.