Hamilelik döneminde her anne adayının en büyük korkusu düşük tehlikesidir. Hamilelik döneminde tüketildiğinde düşük görülme riskini en aza indiren iki meyve vardır. İşte düşüğü önleyen o meyveler...
Ahududu
Kasılmaları engeller ve doğum esnasında oluşabilecek kanamaların sınırını belirler.
Yapılışı: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprağı, orta boy bir su bardağında 10-15 dk kaynatın. Üstü örtülü şekilde dinlendirdikten sonra süzün. Her gün 2-3 bardak tüketin. Etkili olsa da tüketmeden önce doktora danışmakta fayda bulunur.
Böğürtlen
Düşük riskini önlemek için, hamilelik boyunca her gün 1-2 bardak böğürtlen yaprağı çayı içebilirsiniz.
Yapılışı: Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış yaprağı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlayın, üstü örtülü şekilde 10 dakika demlendikten sonra süzün. Her gün 4 bardak tüketin. Ancak yine de doktora danışmakta yarar var.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.