Durukan Şekerleme halka arz ne zaman yapılacak, katılım endeksine uygun mu? Durukan Şekerleme halka arz hangi bankalarda, kaç lot verir?

Durukan Şekerleme halka arz ne zaman yapılacak, katılım endeksine uygun mu? Durukan Şekerleme halka arz hangi bankalarda, kaç lot verir?

10.09.2024-17:01 - (Son Güncelleme: 10.09.2024-17:01) Durukan Şekerleme halka arz ne zaman yapılacak, katılım endeksine uygun mu? Durukan Şekerleme halka arz hangi bankalarda, kaç lot verir?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şekerleme sektörünün öncülerinden Durukan Şekerleme’nin halka arz edileceğini açıkladı. Yatırımcılar ise bu haber sonrasında Durukan Şekerleme hakkında bilgi edinmek için hızlıca arama motorlarına yöneldi. Araştırmalar Durukan Şekerleme halka arz, Durukan Şekerleme kaç lot verir, Durukan Şekerleme halka arz katılım endeksine uygun mu, Durukan Şekerleme hangi bankalarda var gibi terimlerle sürüyor. 

Durukan Şekerleme halka arz ne zaman?

Durukan Şekerleme, halka arz sürecine girerek yatırımcılara kapılarını açıyor. Deniz Yatırım liderliğinde gerçekleşecek olan halka arz, 11-12 Eylül 2024 tarihlerinde "Borsada Satış" yöntemiyle yapılacak ve hisse başına 17,00 TL sabit fiyatla işlem görecek. Bu süreçte ‘DURKN.HE’ koduyla katılım sağlanabilecek.

Toplam 42 milyon 500 bin TL nominal değerli payların halka arzı, 722 milyon 500 bin TL büyüklüğe ulaşırken, şirketin halka açıklık oranı %32,07 olarak belirlendi.

Durukan Şekerleme halka arz ne zaman yapılacak, katılım endeksine uygun mu? Durukan Şekerleme halka arz hangi bankalarda, kaç lot verir?

Üretim Kapasitesini Artırma Hedefi

Durukan Şekerleme Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Durukan, halka arzdan elde edilen gelirin yeni yatırımlar ve üretim kapasitesini artırmak amacıyla kullanılacağını belirtti. Durukan, şirketin Türkiye ve global pazarlardaki konumunu güçlendirmek adına adımlar atacaklarını ifade etti. Ayrıca, işletme sermayesini güçlendirmek ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak üretimde ihtiyaç duyulan elektrik enerjisini GES yatırımları ile karşılamayı hedeflediklerini vurguladı.

Üretim ve Sertifikalarla Dolu Geniş Portföy

Ankara'daki modern teknoloji ile donatılmış 31 bin metrekarelik fabrikasında üretim yapan Durukan Şekerleme, çeşitli şekerleme ürün gruplarını tüketicilere sunuyor. Şirket, sahip olduğu 67 ulusal, 12 uluslararası marka ve sertifikaları ile kalitesini kanıtlamış durumda. Ayrıca, dört yeni uluslararası marka başvurusu da devam ediyor.

İnovasyon ve İhracat Başarısı

Durukan Şekerleme, son dönemde devreye aldığı yeni üretim hatları ile kapasitesini yıllık 22 bin 700 tona çıkardı. Şirket, yüksek kaliteli ve yenilikçi ürünlerle 65 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 2023 yılında satışlarının %66’sını ihracat oluştururken, 2024’ün ilk yarısında ihracatın ciro payı %62 olarak gerçekleşti. Ayrıca, 2023 yılında cirosunu %20,3 artırarak 978,9 milyon TL'ye, 2024'ün ilk yarısında ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla %22,7 artışla 505,4 milyon TL'ye yükseltti.

Durukan, inovatif ve taklidi zor ürünler geliştirerek, ihracat kapasitelerini daha da artırmayı hedeflediklerini belirtti. Özellikle şekersiz sakız dolgulu lolipop ve çiğnenebilir draje şeker gibi ürünler, önemli uluslararası pazarlarda büyük ilgi görüyor.

Karlı Büyüme ve Gelecek Yatırımları

Durukan, sektördeki öncü konumlarını sürdürmek adına inovatif ürünler geliştirmeye ve karlı büyüme hedeflerine odaklanacaklarını açıkladı. Yeni ürün gruplarını portföylerine ekleyerek, ihracat hacimlerini ve cirolarını daha da artırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal