Dünyanın En İyi Dron Pilotları TEKNOFEST Adana'da Yarıştı

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen World Drone Cup'ta, uluslararası dron pilotları kıyasıya mücadele etti.

07.10.2024-12:55 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-13:07) Dünyanın En İyi Dron Pilotları TEKNOFEST Adana'da Yarıştı

Dünyanın En İyi Dron Pilotları TEKNOFEST'te Buluştu

TEKNOFEST Adana'da, dünyanın dört bir yanından gelen 32 dron pilotunun katılımıyla gerçekleşen World Drone Cup heyecanı yaşandı. Japonya'dan Yuki Hashimoto bu büyük etkinlikte birinci olarak dikkatleri üzerine çekti.

Şampiyona Genel Bilgileri

STM'nin organizasyonunda düzenlenen bu yarışma, 32 farklı ülkeden sporcuların kendilerini gösterdiği önemli bir platform oldu. Yarışmacılar, önceki yıllarda kendi ülkelerinde birinci olarak TEKNOFEST'te mücadele etmek üzere buraya davet edildi.

Parkurlardaki Rekabet

4 Ekim'de pist başı yapan dron pilotları, ilk gün parkuru tanıyarak ve deneme uçuşları yaparak geçirdi. İkinci gün yapılan sıralama turlarının ardından final heyecanı başladı.

Ödüller ve Temsiller

Yuki Hashimoto birinci olarak 100 bin lira, Marvin Schapper (Liechtenstein) ikinci olarak 80 bin lira, ve Chun Yan Kwan (Çin Halk Cumhuriyeti) üçüncü olarak 60 bin lira ödül alırken, Türkiye'yi temsil eden Nazım Tüzün, 15. olarak mücadele etti.

Öne Çıkan İsimler

Yarışmada dikkat çeken diğer bir isim ise Taylandlı 9 yaşındaki Woravit Subsri oldu. En genç dron pilotu unvanı ile zorlu yarışmada 21. sırayı elde etti.

Resmi Yetkililerin Ziyareti

Yarışmayı takip edenler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan Haluk Görgün gibi üst düzey isimler yer aldı. Ayrıca, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da etkinliğin heyecanına ortak oldu.

STM'nin Katkıları ve Eğitim Fırsatları

STM, Adana'daki etkinlikte, milli mühendislik ürünlerini gençlerle buluşturmanın yanı sıra, siber güvenlik alanında da eğitim fırsatları sundu. Ziyaretçiler, stantta yer alan çeşitli eğlenceli ve öğretici etkinliklere katılma şansı buldular.

TEKNOFEST kapsamında STM'nin yürütücülüğünü üstlendiği ve 32 farklı ülkeden 32 sporcunun mücadele...

TEKNOFEST kapsamında STM'nin yürütücülüğünü üstlendiği ve 32 farklı ülkeden 32 sporcunun mücadele ettiği Dünya Drone Şampiyonası'nda (World Drone Cup) dünyanın en iyi dron pilotları belli oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal