Dünyanın en değerli şirketi olmuştu: Nvidia hisseleri yokuş aşağı düşüyor

Apple ve Microsoft gibi dünya devlerini geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi olan Nvidia’nın hisseleri 3 günde yüzde 6,7 düşüş yaşadı. Bu oran rakamsal olarak 430 milyar dolarlık kayıp anlamına geliyor.

25.06.2024-10:28 - (Son Güncelleme: 25.06.2024-10:28) Dünyanın en değerli şirketi olmuştu: Nvidia hisseleri yokuş aşağı düşüyor

Yatırımcısına son haftalarda en büyük karlar elde ettiren Nvidia Corp., geçtiğimiz hafta Apple ve Microsoft gibi teknoloji devlerini geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi haline gelmişti. Yüzde 140 kazançla yatırımcısına büyük getiri sağlayan Nvidia, yapay zeka sektörünün önde gelen aktörü Super Micro Computer Inc.'den sonra en iyi performans sergileyen ikinci şirket oldu.

Nvidia hisseleri yokuş aşağı düşüyor

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre; Nvidia, bu unvanı aldıktan sonra üç gün üst üste değer kayıpları yaşadı. Geçen cuma günü yüzde 3'ten fazla değer kaybeden şirket, dün de yüzde 6.7 düşüş yaşadı. 

Bloomberg'in haberine göre, son üç günde yaşanan düşüş, Nvidia'nın piyasa değerinden 430 milyar dolar silindi. Bu düşüş, şirketin tarihinde bir şirket için en büyük üç günlük değer kaybını temsil etti.

Dünyanın en değerli şirketi olmuştu: Nvidia hisseleri yokuş aşağı düşüyor

Nvidia'nın toplam kaybıyla şirketin değeri 3 trilyon doların altına indi ve böylece dünyanın en büyük hisse senedi unvanını kaybetmiş oldu. Bu olay, piyasadaki volatilite ve teknoloji şirketlerindeki fiyat dalgalanmalarının yatırımcılar üzerindeki etkisini gösteren önemli bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal