Dünyada Bir İlk: Türk Hava Yolları, Çin Yuanı ile Uçak Finansmanı Gerçekleştirdi

Türk Hava Yolları (THY), Çin yuanı ile uçak finansmanı gerçekleştiren ilk hava yolu şirketi oldu. Bu adımla THY, finansman portföyünü genişletirken, uluslararası finansman alanında da öncülük ediyor.

24.07.2024-14:22 - (Son Güncelleme: 24.07.2024-14:22) Dünyada Bir İlk: Türk Hava Yolları, Çin Yuanı ile Uçak Finansmanı Gerçekleştirdi

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, şirket, çeşitli döviz cinslerinden elde ettiği gelirler ve doğal riskten korunma stratejileri doğrultusunda finansman portföyüne Çin yuanını ekledi. Mayıs ve Temmuz 2024'te THY'nin filosuna katılan üç Airbus A350 tipi uçak, AVIC International Leasing ve CCB Financial Leasing tarafından Çin yuanı döviz cinsinden finanse edildi.

Çin Pazarında Büyüme ve Yeni Finansman Yöntemleri

THY, Çin pazarında büyümeye devam ederken, uçak finansmanı alanında da Çin'in önde gelen finansörleriyle işbirliği yaparak finansman portföyünü hem coğrafi hem de para birimi yönünden çeşitlendirdi.


THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın Açıklamaları

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, bu finansman yönteminin bir ilk olduğunu belirterek, "Çin dışındaki ilk uçak finansmanını Çin yuanı ile gerçekleştiren hava yolu şirketi olduk. Bu adım, uluslararası finansman stratejilerimizdeki yenilikçiliğimizi ve liderliğimizi pekiştiriyor," dedi ve şunları kaydetti:

"THY olarak uçak finansmanı alanında imza attığımız başarılara bir yenisini daha ekleyerek, Çin dışında ilk kez Çin yuanı para birimiyle uçak finansmanı yapan hava yolu olduk. Halihazırda dört ayrı para birimi kullanılan finansman işlemlerine beşinci para birimini de ekleyerek, kur riskinden korunma stratejilerimizi desteklemenin yanı sıra ortaklığımızın finansman maliyetlerini en düşük seviyelerde tutmayı hedefliyoruz. Çinli iş ortaklarımızın daha önce Çin dışında yapılmamış olan bu işleme gösterdiği ilgi ve inanç, kurumlar arası güvenin ve ülkeler arası işbirliğinin de bir göstergesidir.

" PİYASADA ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Gerçekleştirdiğimiz bu başarılı ve yenilikçi finansmanlara gelecekte de yenilerini katarak, piyasada öncü olmaya devam etmeyi hedefliyoruz."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal