Adana Valiliği'nin ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve odaların destekleriyle "Büyük Akdeniz Şöleni" temasıyla bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Adana Lezzet Festivali'nde bir dünya rekoru denemesi yapıldı.
REKORU KIRMAYA ÇALIŞTILAR
Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alan 194,5 metre ile Çin Halk Cumhuriyeti'ne ait “şişte et pişirme” rekoru, 222 metrelik dev şişle kırılmaya çalışıldı.
KALABALIĞIN İLGİSİNİ ÇEKTİ
Rekor denemesini gerçekleştiren Gül Kıstak'ın ekibi, sabahın erken saatlerinde Seyhan Nehri kıyısına kurulan dev mangalın üzerine, yaklaşık 500 kilogramlık etin yerleştirilme çalışmasına başladı. Adana ve diğer illerden festival için kente gelen kalabalık ise büyük bir merakla rekor denemesini takip etti.
"233,67 METRELİK ET ŞİŞ"
Rekor denemesi, etlerin mangal ateşinin üzerine alınmasıyla Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve Resmi Hakemi Şeyda Subaşı Gemici'nin gözetiminde başladı. Bir süre pişirilen et, daha sonra hakem gözetiminde 233,67 metre olarak ölçüldü.