Dünya Kız Çocukları Günü'nde Umut Dolu Mesajlar

BM'de düzenlenen etkinlikte, kız çocuklarının geleceği için seslerini yükseltmeleri gerektiği vurgulandı. Türkiye, etkinliğin destekçisi.

11.10.2024-20:48 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-20:48) Dünya Kız Çocukları Günü'nde Umut Dolu Mesajlar

Dünya Kız Çocukları Günü Etkinliği

Birleşmiş Milletler'de, Türkiye, Kanada ve Peru'nun önderliğinde "Dünya Kız Çocukları Günü" kutlamaları gerçekleştirildi. Etkinlik, bu yıl 12. kez BM'nin Ekonomik ve Sosyal Konseyi'nde (ECOSOC) yapıldı.

Kızların Geleceği İçin Birlikteyiz

Etkinliğin teması "Kızların Geleceğe Yönelik Vizyonu" oldu. Dünyanın dört bir yanından katılan yüzlerce kız çocuğu, dans gösterisi ile etkinliği renklendirdi ve BM yetkilileriyle istişarede bulundu.

BM Yetkililerinden Güçlü Mesajlar

BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina Mohammed, video mesajla katılarak, kadın ve kız çocuklarının değişim için artık beklemediklerini, hareket geçtiklerini belirtti. "Kız çocukları ve onların vizyonları olmadan bir gelecek mümkün değil," dedi.

Türkiye'nin Destekleyici Rolü

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, Türkiye'nin bu etkinliğin 12. kez eş sponsoru olmaktan onur duyduğunu ifade etti. Yıldız, "Geleceğimiz size bağlı" diyerek kız çocuklarına yatırımın önemini vurguladı.

Eğitim ve Fırsatlar

Büyükelçi Yıldız, eğitim konusunun Türkiye'nin stratejisinin merkezinde yer aldığını belirterek, tüm kız çocuklarının eğitime erişiminin sağlanmasının ana hedefleri arasında olduğunu dile getirdi.

Cesaret Mesajı

Yıldız, kız çocuklarına "Cesur olmaya devam edin" mesajı vererek, birlikte daha parlak ve eşit yarınlar için çaba sarf etmeye devam edeceklerini belirtti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 11 Ekim’i "Dünya Kız Çocukları Günü" olarak ilan etmiştir, bu tarihte gerçekleştirilen etkinlikler sayesinde, kız çocuklarının hakları ve fırsatları daha fazla dile getirilmektedir.

Birleşmiş Milletlerde (BM), Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimlerle ilan edilen...

Birleşmiş Milletlerde (BM), Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimlerle ilan edilen "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü"nü anmak için etkinlik düzenlendi. BM'nin Ekonomik Sosyal Konseyi'nde (ECOSOC) bu yıl 12.'si düzenlenen etkinlik, BM örgütleri, Türkiye, Kanada ve Peru'nun ev sahipliğinde gerçekleşti. BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina Mohammed, etkinliğe bir video mesajla katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal