Hint basınından alınan haberlere göre, başkent Yeni Delhi'nin kuzeydoğu bölgelerindeki gösterilerde çıkan olaylarda aralarında bir emniyet amirinin de bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirdi.
Yetkililer, aralarında 45'ten fazla polis memurunun da olduğu 100'ün üzerinde kişinin yaralandığını bildirdi.
Delhi Metro Demiryolu Şirketi'nden yapılan açıklamada, kentin çeşitli bölgelerindeki 8 metro istasyonuna giriş ve çıkışların kapatıldığı ifade edildi.
Başkentin kuzeydoğusundaki bazı bölgelerde yasa karşıtı ile destekçisi gruplar arasında arbede çıktığı ifade ediliyor.
Delhi Başbakanı Arvind Kejriwal, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Delhi'nin bazı bölgelerindeki yaygın durumdan çok endişeliyim. Hepimiz şehrimizde barışı yeniden tesis etmek için birlikte çaba göstermeliyiz. Herkesi tekrar şiddetten uzak durmaya çağırıyorum." İfadelerine yer verdi.
İçişleri Bakanı Amit Şah, başkentteki şiddetli gösterileri görüşmek üzere şehirdeki üst düzey yetkililerle bir araya geldi.
TRUMP'A PROTESTO
Diğer yandan başkentte Hindistan Komünist Partisinin destekçileri tarafından ABD Başkanı Donald Trump karşıtı eylem düzenlenirken, Assam, Batı Bengal ve Telangana eyaletlerinde de Trump'a karşı protesto gösterileri yapıldı.
Protestoların sürdüğü Yeni Delhi'de temaslarına devam eden Trump'ın, akşam saatlerinde Hindistan'dan ayrılması planlanıyor.
MÜSLÜMANLAR YASA KAPSAMI DIŞINDA KALIYOR
Hindistan'ın çeşitli eyaletlerinde 31 Aralık 2014'ten önce ülkeye giren gayrimüslim göçmenlere vatandaşlık verilmesine imkân tanıyan ancak aynı durumdaki Müslümanları kapsam dışı tutan düzenleme, 9 Aralık 2019'dan bu yana protesto ediliyor.
Vatandaşlık Yasası'ndaki değişikliğe karşı ülke çapında düzenlenen gösterilerde, protestocularla polis arasında çıkançatışmalarda, 19'u Uttar Pradeş'te olmak üzere 25 kişi yaşamını yitirmişti
Yürürlüğe giren kanun kapsamında özellikle Pakistan, Bangladeş ve Afganistan'da dini baskıdan kaçan Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ve Hristiyanlar, kimliklerini ve Hindistan'da 6 yıldan uzun süredir yaşadıklarını kanıtlamaları halinde vatandaşlık alabilecek, aynı pozisyondaki Müslümanlar ise kapsam dışında tutulacak.
Yasa, dünyada en çok Müslüman nüfusa sahip ikinci ülke olan Hindistan'da 200 milyon Müslüman'ı ikinci sınıf vatandaş haline getirmek ve birçoğunu vatansız bırakmak için atılan bir adım olarak düşünülüyor.
Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.