Dünya diken üstünde: İran’dan İsrail’e füze ve İHA saldırısı

İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim savaşa dönmek üzere. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada İran’ın İsrail’e yönelik olarak 290 füze ve İHA saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi.

14.04.2024-09:28 - (Son Güncelleme: 14.04.2024-09:28)

İran, İsrail’in Şam’daki büyükelçiliğe yaptığı saldırının ardından beklenildiği gibi karşı saldırıya geçti. İsrail ordusu, İran’ın 100’ü balistik üzere olmak üzere toplamda 290 füze ve İHA’lar ile İsrail’e saldırdığını ifade etti.

İran’dan İsrail’e füze ve İHA saldırısı

AA’da yer alan habere göre; İsrail'in resmi yayın organı KAN, ordu kaynaklarından aldığı bilgilere göre, İran'ın dün gece İsrail'e yaklaşık 100 balistik füze, 30 seyir füzesi ve 160 kamikaze İHA ile saldırdığını aktardı. Bu saldırıya paralel olarak, Lübnan'dan yaklaşık 40, Yemen ve Irak'tan da bireysel olarak füze ve İHA fırlatıldığı belirtildi.

İsrail ordusu, savaş uçaklarının ABD liderliğindeki diğer ülkelerle birlikte İsrail toprakları dışında "20'den fazla seyir füzesini imha ettiğini" iddia etti. Haberde, yapılan saldırılarda İsrail'e herhangi bir seyir füzesinin ulaşmadığı, isabet eden balistik füzelerin ise altyapıya hafif hasarlar verdiği kaydedildi.

Dünya diken üstünde: İran’dan İsrail’e füze ve İHA saldırısı

Gerilim nasıl başladı?

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti. İran, İsrail'in konsolosluk saldırısını ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirmiş ve misilleme yapacağını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

Dün İran, İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu belirtirken, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini duyurmuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal