Dünya Bankası’ndan 3 yıllık Türkiye planı: 18 milyar dolarlık finansman için anlaşma sağlandı

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi yönetiminin son dönemdeki başarılı mücadelesini övdü. Lopez, 3 yıl içerisinde ülkeye 18 milyar dolarlık finansman geleceğine de vurgu yaptı.

13.06.2024-16:38 - (Son Güncelleme: 13.06.2024-17:23)

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türk ekonomisine dair olumlu görüşlerini paylaştı. Türkiye'nin güçlü insan kaynağı ve sağlam altyapısı ile dikkat çektiğini belirten Lopez, zorlu bir sürecin yaşanacağını, ancak bu sürecin aynı zamanda pek çok fırsat sunacağını ve karşılaşılan zorlukların olumlu sonuçlara yol açabileceğini ifade etti. 

3 yılda 18 milyar dolar Türkiye'ye gelecek

AA'da yer alan habere göre; Lopez, Dünya Bankası Yönetim Kurulu ile Nisan 2024'te yapılan bir toplantıyı hatırlatarak şunları söyledi:

Dünya Bankası’ndan 3 yıllık Türkiye planı: 18 milyar dolarlık finansman için anlaşma sağlandı

"Önümüzdeki 3 yıl içinde Türkiye'ye 18 milyar dolarlık bir finansman sağlanacak. Bu miktar, mevcut 17 milyar dolarlık fonların üzerine ek olarak verilecek. 18 milyar doların 12 milyar doları özel sektöre, 6 milyar doları ise kamu sektörüne aktarılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibi, enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyor."

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal