Dünya Bankası: Türkiye İçin Büyüme Tahmini Yükseliyor, Döviz Kuru İstikrarı Önemli

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye'nin ekonomik performansı ve geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

25.06.2024-12:54 - (Son Güncelleme: 25.06.2024-13:15) Dünya Bankası: Türkiye İçin Büyüme Tahmini Yükseliyor, Döviz Kuru İstikrarı Önemli

Lopez, Türkiye'nin son 20 yılda önemli bir büyüme ve yoksulluk azaltma başarısı gösterdiğini belirterek, GSYİH büyümesinin yıllık ortalamada %5,4 olduğunu ve yoksulluk oranının düşüş trendinde olduğunu vurguladı.

Büyüme ve Enflasyon Beklentileri

2024 ve 2025 için büyüme tahminlerinin revize edilmesi gerektiğini ifade eden Lopez, bu yıllar için öngörülen büyüme oranlarının yükseltilmesinin olası olduğunu söyledi. Ayrıca, enflasyonun düşürülmesinin ekonomik yapı için önemli olduğunu belirtti ve hükümetin bu yönde atacağı adımları desteklediklerini açıkladı.

Döviz Kuru ve Rekabet Gücü

Dolar/TL kuru üzerine de değinen Lopez, istikrarlı bir döviz kuru politikasının Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünü koruması açısından kritik olduğunu vurguladı. Yüksek enflasyon ve düşük verimlilik artışlarının döviz kuru üzerindeki baskıyı artırabileceğini belirten Lopez, Merkez Bankası'nın bu dengeyi sağlamak adına dikkatli adımlar attığını söyledi.

Gelecek İçin Öngörüler

Lopez, Türkiye'nin ekonomik dönüşümü ve iş gücünün beceri seviyelerinin artırılması gerektiğini de vurgulayarak, yapısal reformların önemine işaret etti. İlerleyen dönemde ekonomik normalleşme sürecinin devam etmesinin önemli olduğunu belirtti.

Dünya Bankası'nın bu açıklamaları, Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde nasıl şekillenebileceği konusunda önemli ipuçları sunuyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal