Düğün Makyajı Nasıl Tercih Edilmeli?

Gelin adaylarının makyaj seçimleri her zaman ten renkleri, yüz şekilleri ve saç modelleri ile uyumlu olmalıdır. Sadece yüzü ön plana çıkarmak veya yüzün soluk görünmesine sebep olmak istediğiniz görünümü elde etmenizi engelleyecektir. Peki, düğün makyajı nasıl tercih edilmeli? İşte detaylar...

15.06.2020-17:02 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:00) Düğün Makyajı Nasıl Tercih Edilmeli?
Gelin adaylarının makyaj seçimleri her zaman ten renkleri, yüz şekilleri ve saç modelleri ile uyumlu olmalıdır. Sadece yüzü ön plana çıkarmak veya yüzün soluk görünmesine sebep olmak istediğiniz görünümü elde etmenizi engelleyecektir. Peki, düğün makyajı nasıl tercih edilmeli? Gelin adaylarının neleri bilmesi gerekiyor? Sizler için tüm detayları anlattık.
Gelin Başına Göre Makyaj Seçimi Nasıl Yapılır?
Öncelikle gelin başı makyaj seçimi belirleyen unsurlardan biri olmalı. Gelin başı olarak tercih ettiğiniz saç modelleri yüzün şeklini olduğundan daha farklı gösterir. Orantısız bir görünüm varsa yüzü orantılı gösterecek teknikler uygulanmalı. Yüzünüze yakışan doğal bir görünüm seçtiyseniz gelinlik içinde sönük kalmamak için mutlaka yüzü ön plana çıkarmanız gerekiyor.
Gelin başı olarak sıkı bir topuz seçtiyseniz gözlerinizi ön plana çıkaracak makyajlar tam size göre. Hafif buğulu bir göz makyajı ile gözleri büyük gösterecek hileler yapabilirsiniz. Kirpik diplerini yoğun doldurmak, toprak tonlarında far kullanmak, katlanma bölgesine doğru renklerle gölge vermek toplu saçlarda çok önemlidir. Saçlarınızı dağınık topuz tercih ediyorsanız makyaj tonlarını renkli seçebilirsiniz. Dağınık saç yüzün üst bölgesini ön plana çıkardığı için dudaklara koyu renkli ruj uygulamanız orantılı görünmesini sağlayacaktır.
Gelin başı açık saçlar olan kadınların makyaj tercihleri şeftali tonları ve pembe tonları olabilir. Bu renkler doğal görünüme gölge düşürmeyeceği gibi yüzünüzü ortaya çıkarmak için en iyi seçimler olacaktır. Şeftali tonlarının tümünü yüzünüzde kullanabilirsiniz. Ruj, allık ve far seçiminde bu renkler bir bütün olarak daha hoş görünüm kazanmanızı sağlayacaktır.
Gelinlikle Nasıl Ruj Sürülmeli?
Düğün makyajı nasıl tercih edilmeli; düğün makyajında yüzünüze en çok yakışan rujları kullanmaya devam edebilirsiniz. Her kadın, yüzünüze yakışan ruj rengini bulmuştur. Özel günlerde de size en çok yakışan renkleri tercih edebilirsiniz. Son zamanlarda gelinlikle kırmızı ruj sürmeye karşı tepkiler oluşsa da beyaz tenli kadınlarda en güzel görünümler kırmızı rujlarla elde ediliyor.
Gelin makyajı teni pürüzsüz bir şekilde ortaya çıkaracağı için kullandığınız rujların renkleri ön plan acıkacaktır. Sadelikten yanaysanız hafif pembe bir parlatıcı kullanarak dudaklarınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Bordo, mor gibi koyu renkler gelin makyajlarında modern bir görünüm yaratmıyor. Gelin makyajını yaparken seçeceğiniz tüm renklerin trendler renkler olmasında dikkat etmelisiniz. Bu sezonun makyaj trendleri arasında nude, şeftali ve pudra pembesi renkleri yer alıyor.
Gelinlikle Göz Makyajı Nasıl Olmalı?
Düğün makyajı nasıl tercih edilmeli; düğün makyajında en çok dikkat edilmesi gereken bölge gözlerdir. Gözlerinizi büyük göstermek ve rengini ortaya çıkarmak için daha önce kullandığınız tüm teknikleri uygulamaya devam edebilirsiniz. Takma kirpik kullanmak doğal kirpiklerinizi kullanmak yerine daha doğru bir seçim olacaktır. Far renklerini göz renklerinizle en çok yakışan tonlarda belirlemelisiniz. Katlanma bölgesinde mutlaka gölge vermeniz ve eyeliner kullanmanız gerekiyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal