Dubai’de Gezilecek Modern Mekanlar

Dubai, Arap Emirliklerini oluşturan emirliklerin en önemlilerinden olup modern mekanlarla da turistlerin ilgilisi çekiyor. Peki Dubai’de gezilecek modern mekanlar hangileri? İşte detaylar…

16.06.2020-16:49 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-16:43) Dubai’de Gezilecek Modern Mekanlar

Dubai, Arap Emirliklerini oluşturan emirliklerin kalbi, modernliğin çöl merkezi, turizmin tutkulu evi ve mühendislik yeteneklerinin bol bol görüldüğü lüks bir şehirdir. Yerli halkı neredeyse tek tük görebileceğiniz bu şehirde, para kazanmak ya da para harcamak amacıyla gelmiş insanları görmeniz olasıdır. Gelin yakından bu modern çölün tozunu birlikte attıralım.

1. BURC HALİFE

Astrologların ve astrolojiyle ilgilenenlerin doğrudan dikkatini çekecek, turistik bir mekan ile karşınızdayız: Burc Halife. 821 metre uzunluğu ve 161 katlı yapısı ile 2010 senesinde dünyanın en yüksek gökdelenleri sırasında birinciliği elde etmiştir. Yapı o kadar uzun ki; çevresinde yer alan diğer gökdelenler, bu gökdelen yanında hobbit kalıyor denilebilir. Hem şehrin tüm ihtişamını zirveden izlemek hem de zirvede uyumak istiyorsanız, bu 7 yıldızlı lüks otel tam size göre. Şimdiden yerinizi ayırtın bizce.

2. THE DUBAI MALL

Alışveriş tutkunlarını es geçmek olmaz dedik, The Dubai Mall ile karşınıza geldik. İçerisinde her kesime, her yaş aralığına hitap eden yerler bulunduran, dünyanın en çok ziyaret edilen alışveriş ve turistik mekanı olan The Dubai Mall’da keyifli ve lüks bir yolculuğa var mısınız? O zaman pamuk eller, pamuk ceplere. İçerisinde yer alan 1200 mağaza ile kendinizi bu lüks mekanda bilinçli bir şekilde kaybedeceğinize eminiz. Buz pateni, su gösterisi, uçuş deneyimi yaşatan Emirates bölümü, 1+ yaşından yetişkinlere kadar eğlenceli oyunlar sunan Kidzania oyun alanı ve altın severlere özel “altın bölümü” gözlerinizi kamaştırırken, kendinizi masallarda hissetmenize olanak sunacak. Uçak biletleri göz kırpmaya başladı bile.

3. PALM CUMEYRA

Gökyüzünden bakıldığında, denizde palmiye ağacı mı var diyeceğiniz bir gerçeklikte imar edilmiş yapay bir palmiye adasıdır Palm Cumeyra. 2001 yılında, yaklaşık 6000 km²’lik bir alana, 5 km uzunluğunda Dubai kıyı şeridini süsleyerek; tüm dünyaya merhaba demiştir. İçerisinde bulunan lüks otellerde konaklayabilir, DJ performansları ile bir anda gece kulübüne dönüşen bu mekanda delice eğlenebilir hatta bir daha mı geleceğim dünyaya diyerek helikopter turlarına katılıp; bu yapay oluşumu muhteşem bir doğallıkla izleyebilirsiniz. Tüm natüralistlerin afallayıp kalacağı bu bölgeye tüm ziyaretçileri bekleriz.

4. GLOBAL VILLAGE

Küresel Köy, son günlerde oldukça aşina olduğumuz yeni bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Global Village ise, isminden de anlaşılacağı üzere 13 ülkenin tek bir yapı altında bütünleştirilmesiyle küresel bir mekan olma özelliğini bünyesinde barındırmaktadır. Yaklaşık 27 pavyonuyla eğlencenin merkezi olduğunu söylemeye gerek yoktur herhalde. Özellikle buz gibi soğuktan hoşlanan kutup çocukları, Global Village’nin sunduğu sezonluk kış eğlenceleri için mevsimlik seyahatlerde buraya gelebilirler. Kozmopolit bir eğlence merkezi olmasıyla öne çıkan Global Village, gel ne olursan ol yine gel diyerek tüm kapılarını ziyaretçilerine açmış durumdadır. 13 ülke mutfağının yemekleriyle göbek yapmanızı ve her baktığınızda anılarınızı canlandırmanızı temenni ederiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal