Drone tehdidine ALKA engeli: 100 hedefi aynı anda takip edebiliyor

Yerli ve milli imkanlarla ROKETSAN tarafından geliştirilen ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi (YESS), drone tehdidine karşı ileri teknolojisiyle çözüm üretiyor. İşte ALKA hakkında merak edilenler…

20.09.2024-10:44 - (Son Güncelleme: 20.09.2024-10:44) Drone tehdidine ALKA engeli: 100 hedefi aynı anda takip edebiliyor

ALKA ile drone tehdidine karşı daha güçlü savunma yapılabilecek. ROKETSAN tarafından geliştirilen ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi (YESS), kritik askeri tesisler ve devlet kurumlarını drone ve asimetrik tehditlere karşı koruyarak güvenlikte önemli bir rol üstleniyor. ALKA, drone saldırılarını tespit ederek lazer silahı ile imha edebilme kapasitesi sayesinde konvansiyonel silahlarla engellenemeyen tehditlere karşı etkili bir savunma sağlıyor.

Sürekli Geliştirilen Yetenekleriyle Göze Çarpıyor

Ensonhaber'de yer alan habere göre; ALKA, 2019’dan bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alan tek enerji silahı olarak asimetrik tehditlere karşı kullanılan bir savunma aracı. ROKETSAN’ın açıklamasına göre, ALKA'nın seri üretimine 2023’te başlandı ve sistem, her geçen gün yeni yetenekler kazanıyor. Özellikle kamikaze FPV drone'lara karşı Türkiye’ye stratejik bir savunma yeteneği sunan ALKA, 100 hedefi aynı anda takip edebiliyor ve 750-1500 metre menzilde yakın hava savunması sağlıyor.

Drone tehdidine ALKA engeli: 100 hedefi aynı anda takip edebiliyor

Meskun Mahallerde Kullanılabilir ve Yenilikçi Bir Savunma Sistemi

ALKA, gündüz ve gece operasyon kabiliyeti sayesinde patlamamış mühimmatların, EYP düzeneklerinin ve meskun mahaldeki bombalı tuzakların imhasında da aktif rol oynuyor. ROKETSAN, birden fazla ALKA YESS'in aynı hedefe yönlendirilebilmesini sağlayan ALKA NEW Lazer Silahı Sistemi üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Yerli İmkanlarla Geliştirilen ALKA, Çelik Kubbe Projesi'nin Bir Parçası Olacak

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ALKA’nın konvansiyonel silahlarla engellenemeyen FPV drone’ları etkisiz hale getirmesinin önemine vurgu yaptı. İkinci, ALKA’nın Çelik Kubbe Projesi’nin bir parçası olarak katmanlı hava savunmasına katkı sağlayacağını belirtti ve TSK envanterine kazandırılan bu yenilikçi savunma sisteminin dost ve müttefik ülkelere ihracatına yönelik çalışmaların da sürdüğünü ifade etti.

ALKA YESS, Türkiye’nin asimetrik tehditlerle mücadeledeki en güçlü savunma sistemlerinden biri olarak dikkat çekiyor ve sürekli geliştirilen yetenekleriyle modern savaş alanında kritik bir rol üstleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal