Döviz dönüşümlü KKM nedir? Döviz ve altın dönüşümlü KKM kararı Resmi Gazete’de

Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesabı sahipleri, bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte döviz dönüşümlü KKM hakkında araştırmalara başladı. Peki Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat nedir? Döviz dönüşümlü KKM mantıklı mı? İşte detaylar…

03.09.2024-17:07 - (Son Güncelleme: 03.09.2024-17:07) Döviz dönüşümlü KKM nedir? Döviz ve altın dönüşümlü KKM kararı Resmi Gazete’de

Merkez Bankası’nın Resmi Gazete’de yayımlanan ve KKM hesabı sahiplerini ilgilendiren kararı sonrasında Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat nedir? Döviz dönüşümlü KKM mantıklı mı? Döviz dönüşümlü KKM hesaplama gibi terimler araştırma konusu oldu. Detaylar haberimizin sonraki kısmında.

Döviz dönüşümlü KKM nedir?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk Lirası'na geçişi teşvik etmek amacıyla yeni düzenlemelere imza attı. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile Kur Korumalı Mevduat Hesabı (KKM) ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşüm programlarında önemli değişiklikler yapıldı.

Bu kapsamda, yurt içi yerleşik gerçek ve tüzel kişiler, 31 Ağustos 2024 itibarıyla bankalarda bulunan dolar, euro, İngiliz sterlini gibi döviz hesaplarını Türk Lirası'na çevirebilecek. Gerçek kişilere yönelik bu imkân, mevcut döviz tevdiat hesapları ve döviz cinsinden katılım fonları için geçerli olacak.

Döviz dönüşümlü KKM nedir? Döviz ve altın dönüşümlü KKM kararı Resmi Gazete’de

Döviz ve altın dönüşümlü KKM kararı Resmi Gazete’de 

Ayrıca, yurt içi yerleşik gerçek kişilerin 31 Ağustos 2024 itibarıyla, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31 Aralık 2021 itibarıyla bankalarda bulunan altın hesapları, hesap sahiplerinin talebi doğrultusunda dönüşüm fiyatı üzerinden Türk Lirası'na çevrilebilecek.

TL'ye geçiş işlemleri, hesap sahiplerinin talebi üzerine ve dönüşüm kuru esas alınarak gerçekleştirilecek, böylece vatandaşların ve işletmelerin Türk Lirası'nı tercih etmeleri teşvik edilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal