Donyağı (İç Yağı) Nasıl Yapılır?

Donyağı ya da diğer adıyla iç yağı olarak ifade edilen hayvan yağının elde etmek ve kullanmak için adım adım anlatılan rehberimize bakabilirsiniz.

20.11.2019-11:55 - (Son Güncelleme: 20.11.2019-11:53)

Hayvanlardan elde edilen don yağı ya da diğer adıyla iç yağını elde etmek için bir süreçten geçmesi gerekmektedir.

DONYAĞI (İÇ YAĞI) NASIL YAPILIR?

Sığır yağının çevresinde yer alan et ve kanın hepsini temizleyin. Temizlediğiniz yağı fırına dayanıklık bir tencere içine yerleştirin. Mümkünse süzgeçli bir tencere olursa daha iyi olur. Fırınınızı 200 derece ayarlayın. Yağların yer aldığı tencereyi fırına yerleştirin. Yağlar yavaş yavaş erimeye başlayacaktır. Yağların oranıyla alakalı şekilde erime birkaç saat devam edebilir. Süzgeçli bir tencerede eritme yaptıysanız süzgeçi kaldırın. Süzgeçin üstünde kalan büyük parçaları kaldırın. Süzgeçli bir tencere değilse yağı tülbent ile süzün. Yaptığınız yağı cam bir kavanoz içine yerleştirin. Saf donyağı ortalama bir ay süresince oda sıcaklığında veya birkaç ay süresince buzdolabında muhafaza edilebilir. Üstelik, bir seneden uzun zaman derin dondurucuda muhafaza edilebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal