Kabak tatlısının tam da zamanı. bu enfes lezzeti döneminde yiyerek damaklarınızı şenlendirin. kabak tatlısı tarifi...
Kabak tatlısının tam da zamanı. bu enfes lezzeti döneminde yiyerek damaklarınızı şenlendirin. kabak tatlısı tarifi...
malzemeler
600 gram bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3 adet karanfil
Tatlınızın özlü bir suyu olmasını isterseniz kaynarken 2-3 damla limon suyu damlatarak kıvamlandırabilirsiniz.
Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker ile yaklaşık üç saat kadar bekletmeniz önerilir. böylece şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesi ve suyunu salacağı için su eklemeden de pişirilmesi sağlanabilir.
Kabak tatlısı için yeşil ve sert kısımlarını da alacak şekilde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını dilimledikten sonra iki parmak kalınlığında kesin.
Bol suda yıkadığınız bal kabağı dilimlerini tencereye yerleştirin. üzerlerine toz şeker ve karanfilleri serpiştirin ve 1 saat kadar ağzı kapalı tencerede bekletin.
Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmadı ise ekleyeceğiniz su ile bal kabaklarını orta ateşte 50 dakika kadar pişirin.
Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alın. şimdiden afiyet olsun.