Donald Trump’tan Joe Biden’a ağır eleştiri: ‘Ne yaptığını bile bilmiyordu’

ABD başkanlık seçimi öncesinde Joe Biden ile canlı yayında karşı karşıya gelen başkan adayı Donald Trump, Biden’a yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

29.06.2024-10:20 - (Son Güncelleme: 29.06.2024-17:17) Donald Trump’tan Joe Biden’a ağır eleştiri: ‘Ne yaptığını bile bilmiyordu’

ABD Başkanı Joe Biden ile başkanlık adayı Donald Trump arasında gerçekleşen münazaranın yankıları devam ederken, Trump Virginia eyaletinin Chesapeake kentinde düzenlediği seçim mitinginde Biden'ı sert eleştirilere maruz bıraktı. Dünkü münazarada sergilediği performans üzerinden Biden'a yüklenen Trump, "Dün gece televizyonda izlediğiniz gibi, ülkemizi yok etmeye çalışan bir adama karşı büyük bir zafer kazandık" dedi. Trump, "Dün gece Amerika'yı yeniden büyük yapmak isteyen ve ülkemizi öncelikli kılmak isteyen sağduyulu insanlar için önemli bir andı" şeklinde konuştu.

‘Onun yönetiminde 5 ay daha hayatta kalır mıyız bilmiyorum’

Haber7’de yer alan habere göre; Trump, 81 yaşındaki Biden'ın yaşına yönelik daha önce yaptığı açıklamalara değinerek, "Önemli olan Biden'ın yaşı değil, yetkinliği. Ancak, ciddi şekilde yetersiz. Dünyanın hiçbir yerinde ona saygı duyulmuyor" ifadelerini kullandı. Biden’ın başkan seçilmesi halinde ABD’nin geleceğinin tehlikeye gireceğini savunan Trump, "Bugün her seçmenin kendisine sorması gereken soru, Joe Biden'ın 90 dakikalık bir münazaradan sağ çıkıp çıkamayacağı değil, Amerika'nın Beyaz Saray'da dört yıl daha kalacak sahtekar Joe Biden ile varlığını sürdürebileceği midir?" dedi. Ayrıca, "Onun yönetiminde 5 ay daha hayatta kalabilir miyiz bilmiyorum" diyerek endişelerini dile getirdi.

Donald Trump’tan Joe Biden’a ağır eleştiri: ‘Ne yaptığını bile bilmiyordu’

Biden'ın performansı tartışma yarattı

Biden ve Trump, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde seçmenleri kendilerine oy vermeye ikna etmek amacıyla siyasi münazara gerçekleştirdi. 90 dakika süren münazara boyunca Biden'ın zaman zaman dikkatini toparlayamaması ve bazı anlarda söylediklerinin anlaşılmaması, Demokratlar arasında endişeye yol açtı. Bu durum, Biden’ın yaşı ve bilişsel yetenekleri nedeniyle başkanlık için uygun olup olmadığı tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Trump, miting konuşmasında Biden’ın Camp David'de haftayı dinlenerek ve dersine çalışarak geçirdiğini belirterek, "Sahtekar Joe Biden, ne yaptığını bile bilmiyordu" ifadelerini kullandı. Trump, bu sözleriyle Biden’ın performansını eleştirdi ve kendi zaferini ilan etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal