Doğum tarihine göre sosyal yardım ödemeleri yatırılıyor! 31 Mart’a kadar destek ödemenizi almayı unutmayın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Mart ayında ödenecek sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi. Yaşam standartlarını artırıp maddi destek sağlamak amacıyla sunulacak olan bu yardım için doğum tarihinize göre ödemenizi alabilirsiniz.

22.03.2024-15:00 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-15:00) Doğum tarihine göre sosyal yardım ödemeleri yatırılıyor! 31 Mart’a kadar destek ödemenizi almayı unutmayın

Temmuz 2023 - Ocak 2024 dönemi içerisinde enflasyon oranlarındaki artış ile birlikte Bakanlık tarafından ödenen sosyal yardım ödemelerinde de artış söz konusu olmuştu. Yaş fark etmeksizin sunulan sosyal yardım destek ödemeleri Ocak ayı itibariyle zamlı şekilde yatırılmaya başlandı. Vatandaşlar Ocak, Şubat ve Mart ayı dahil olmak üzere 3 ayda zamlı şekilde sosyal destek ödemelerini hesaplarına aldı. Her ay düzenli şekilde yatırılan sosyal destek ödemeleri; 65 yaş aylığı da dahil olmak üzere birçok vatandaşın ihtiyacını gidermesindeki en büyük destekçi.

Doğum tarihlerine göre bakanlıktan ödeme yapılıyor

Mart ayı içerisinde peş peşe yapılacak olan sosyal yardım ödemelerinde en önemli kriter ise doğum tarihleri. Sosyal destek yardımlarından faydalanmak isteyen vatandaşlar başvurularını eksiksiz şekilde tamamlayıp onay aldıktan sonra doğum tarihlerine göre belirlenmiş olan ödeme tarihlerinde banka hesaplarından ödemelerini çekebiliyorlar. Özellikle destek ödemelerinden 65 yaş aylığı farklı günlerde yapılıyor ve vatandaşlar böylelikle sırasıyla tam tarihte destek ödemelerini kavuşabiliyorlar.

Doğum tarihine göre sosyal yardım ödemeleri yatırılıyor! 31 Mart’a kadar destek ödemenizi almayı unutmayın

Bakanlıklar tarafından sunulan sosyal destek ödemeleri çoğunlukla vatandaşların bildirmiş oldukları banka hesaplarına yatırılıyor. Ödemeler yatırıldığı zaman Bakanlığın resmi sayfası üzerinden duyuru paylaşılıyor. Destek ödemeleri yatan vatandaşlar ATM üzerinden kolaylıkla ödemelerini çekebiliyorlar. Bunun yanı sıra PTT üzerinden de TC kimlik üzerine yatan ödemeler söz konusu. Bu ödemeleri de vatandaşlar PTT şubelerine giderek TC kimlikleri ile çekebiliyorlar.

Her ay düzenli olarak ödemeler hesaplara yatırılıyor

E - devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşlar, başvuruları onaylanması halinde her ay düzenli olarak ödemelerini alabiliyorlar. Sosyal destek ödemelerinde bir defaya mahsus başvuru iletmek yeterli oluyor. İlerleyen süreçte hanenin gelirinin düzelmesi ve sosyal desteğe ihtiyacı olmaması halinde ise sosyal destek kesilerek başka ihtiyaç sahibi olan hanelere aktarılıyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal