Doğu ve Güneydoğu'da İsrail'in Filistin'e Yönelik Saldırıları Protesto Edildi

Diyarbakır, Şırnak, Elazığ, Bingöl, Batman ve Siirt'te gerçekleştirilen protestolarda Filistin'e yapılan saldırılar kınandı.

07.10.2024-16:41 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-16:51) Doğu ve Güneydoğu'da İsrail'in Filistin'e Yönelik Saldırıları Protesto Edildi

İsrail'in Filistin'e Yapılan Saldırıları Protesto Edildi

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde, çeşitli illerde düzenlenen protesto gösterileriyle İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınandı. Diyarbakır'da AK Parti İl Başkanlığı öncülüğünde yapılan etkinlikte, Hz. Süleyman Camisi önünde toplanan partililer, yaşanan vahşete dikkat çekti. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, burada yaptığı açıklamada, İslam dünyasının bu duruma karşı ortak bir adım atmaması gerektiğini vurguladı. Ocak, "Güçlü bir Türkiye'nin daha adil bir dünya ve etkin bir İslam dünyası için elzem olduğunu bir kez daha görüyoruz." dedi.

Şırnak'ta Yüksek Sesle Kınama

Şırnak'ta Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan partililer, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ozan Ertaş'ın öncülüğünde İsrail'in savunmasız sivilleri hedef alarak uluslararası hukuku hiçe saydığını dile getirdi. Ertaş, "Türkiye, sadece diplomatik yollarla değil, aynı zamanda insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin halkının yanında olmuştur." ifadesini kullandı.

Elazığ'da Ses Yükseldi

Elazığ'da Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Dağoğlu tarafından bilgilendirildi. Dağoğlu, "Uluslararası hiçbir kurum bu insanlık dışı durumu durdurmak için yeterli çaba sarf etmemiştir." diyerek uluslararası toplumun görevini yerine getirmediğine dikkat çekti.

Bingöl'de Demokrasi Vurgusu

Bingöl'de Türk Telekom Kavşağı'nda açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, İsrail'in bir insanlık suçuna imza attığını vurguladı. "Topraklarından edilmiş, hakları gasbedilmiş, katliama uğramış milyonlardan bahsediyoruz." şeklinde konuştu.

Batman'da Haksızlığa Sessiz Kalınmadı

Batman'daki etkinlikte AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi, "Siyonist İsrail her gün yeni bir soykırım suçu işlemektedir. Batı dünyası bu saldırganlık karşısında sessiz kalmaktadır." diyerek Filistin davasının destekleneceğini söyledi.

Siirt'te Birlik Mesajı Verildi

Son olarak, Siirt'te yapılan basın açıklamasında AK Parti İl Başkanı Bahri Caner Özturan, "Filistin'in bağımsızlık mücadelesi evrensel insan hakları mücadelesidir." diyerek, Türkiye'nin liderliğinde bu mücadelenin süreceğini belirtti.

Elazığ'da AK Parti İl başkanlığınca İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi....

Elazığ'da AK Parti İl başkanlığınca İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen partililer adına AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Dağoğlu açıklama yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal