Doğu Karadeniz'de Palamut Avı Patladı

Doğu Karadeniz'de palamut avı hareketliliği artarken, balıkçılar İstanbul ve diğer illerden yoğun katılım sağlıyor.

11.10.2024-11:40 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-11:40) Doğu Karadeniz'de Palamut Avı Patladı

Palamut Avı Rüzgarı Doğu Karadeniz'i Sarhoş Etti

İstanbul ve çevresindeki illerden gelen çok sayıda balıkçı, palamut avlamak için sabahın erken saatlerinde Doğu Karadeniz'e yöneldi. Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Başkanı Ahmet Mutlu, av yasağının 1 Eylül'de kalkmasının ardından başlayan sezonun, geçen yılki yoğun avcılıkla karşılaştırıldığında oldukça bereketli olduğunu ifade etti.

Bolluk ve Verimlilik

Bu yıl palamudun, özellikle Yomra ve Sürmene açıklarında yoğunlaşması, balıkçıları sevindiriyor. Balıkçıların sabahları avladıkları palamutları, Sürmene, Yomra ve Araklı limanlarına bıraktıkları ve bu balıkların Türkiye'nin dört bir yanında satışa sunulduğu belirtiliyor. Akşam saatlerinde denize açılan balıkçılar için yoğun bir mesai başlıyor.

Denizle Bütünleşen Aileler

Balıkçılar, av sırasında görünmeyen zorluklarla savaşırken, sık sık denize açılmak için yakıt ve diğer ihtiyaçlarını temin ediyorlar. Muammer Akbaş adındaki bir balıkçı, "Palamut avında gece ve gündüzün olmaz, sürekli çalışmalısın!" diyerek, avcılığın getirdiği meşakkatleri aktarıyor.

Diğer Balıkçılarla Birlikte Çalışma

Palamut avında, diğer illerden gelen balıkçılar da yoğun bir katılımla yer alıyor. Cengiz Çetinkaya gibi balıkçılar, "Kayıklar çok fazla, ama buna rağmen avımız iyi. Emeğimizin karşılığını alıyoruz," şeklinde konuşuyor.

Ahmet Mutlu ise, “Türk bayrağının dalgalandığı her yerde varız ve bu bereketli sezonun tüm avcılara uğurlu gelmesini diliyoruz,” diye ekliyor.

 Av yasağının 1 Eylül'de kalkmasının ardından

Av yasağının 1 Eylül'de kalkmasının ardından "Vira bismillah" diyerek denize açılan Doğu Karadenizli balıkçılara, palamut avının bolluğu dolayısıyla İstanbul, Samsun, Sinop, Zonguldak ve Bandırma'dan gelen tekne ve gırgırlar da eşlik ediyor. Eylül ayını bol av sayesinde bereketli geçiren balıkçılar, son haftalarda Yomra ve Sürmene açıklarında yoğunlaşan palamutla hızlı başladıkları ekim ayında tüm gün çalışıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal