Doğu Anadolu'da Filistin'e Destek Gösterileri

Erzurum, Erzincan, Tunceli ve Iğdır'da İsrail'in saldırıları protesto edilerek Filistin'in direnişi desteklendi.

07.10.2024-15:37 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-15:37) Doğu Anadolu'da Filistin'e Destek Gösterileri

Filistin İçin Tek Yürek Oldular

Erzurum, Erzincan, Tunceli ve Iğdır şehirlerinde, İsrail'in Filistin'e karşı gerçekleştirdiği saldırılar protesto edildi. Özellikle Atatürk Üniversitesi kampüsünde bir araya gelen öğrenciler, Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak yürüyüş düzenledi.

Gazze’nin Direnişi

Erzurum'daki etkinlikte konuşan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Yusuf Çiftçi, Gazze'deki direnişin bir yıldır sürdüğünü belirtti. "Gazze kazandı; şehitleri, yaralıları ve yaşadığı zor koşullarla kazandı. Bu direniş, hem Allah'ın hem de insanların rızasını kazandı" dedi.

AK Parti'den Destek Eylemleri

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı, Yakutiye Medresesi önünde Gazze halkına destek vermek için bir resim sergisi düzenledi. İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü kınadıklarını ve bu davayı her platformda savunacaklarını ifade etti.

Erzincan'da Yaşananlar

Erzincan Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen AK Partililer, Filistin’e yönelik saldırıları gösteren sergiyi gezdi. İl Başkanı Alpay Kabadayı, 41 binden fazla masum Filistinlinin yaşamını yitirdiğini vurguladı.

Iğdır’da Şiddetli Tepkiler

Iğdır'da da destek gösterileri yapıldı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Akan Gündere, burada yaptığı konuşmada, "Filistin halkının maruz kaldığı soykırımı kabul etmiyoruz" dedi ve katılımcılar "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Tunceli'de Basın Açıklaması

Tunceli'de ise AK Parti İl Başkanı Bülent Süner, İsrail'in saldırılarına karşı tepkilerini dile getirmek üzere bir basın açıklaması yaptı. Süner, "Türkiye, yalnızca diplomasi ile değil, insani yardımlar ve kalkınma projeleri ile de Filistin halkının yanında olmuştur" şeklinde konuştu.

Tüm bu eylemler, Türkiye'de Filistin davasının ne kadar önemli bir yer tuttuğunu bir kez daha göstermiştir.

Erzurum'da, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi. Erzurum’da Atatürk...

Erzurum'da, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi. Erzurum’da Atatürk Üniversitesi kampüsündeki Atatürk ve Gençlik Anıtı Meydanı'nda bir araya gelen öğrenciler, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler eşliğinde merkezi yemekhane binasına kadar yürüdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal