Doğrulanmış İlan Uygulaması Otomotiv Sektöründe Uygulanmaya Başlıyor

Mahmut Gürcan, otomotivde doğrulanmış ilan uygulamasının yıl başında zorunlu hale geleceğini duyurdu.

12.10.2024-14:57 - (Son Güncelleme: 12.10.2024-14:57) Doğrulanmış İlan Uygulaması Otomotiv Sektöründe Uygulanmaya Başlıyor

Otomotiv Sektöründe Yeni Dönem

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, doğrulanmış ilan uygulamasının otomotiv sektöründe de devreye gireceğini açıkladı. 2024 yılının başında zorunlu hale gelecek bu sistem, şu an hibrit olarak uygulanmakta.

İlan Verme Süreci Nasıl İşleyecek?

Gürcan, konut ilanı verecek kişilerin e-Devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştireceğini belirtti. "Konut ilanı vermek isteyenler, e-ilan sitesine girmeden, e-Devlet üzerinden işlem yapabilecek. Bu sayede hangi emlakçıya yetki vereceklerse, onun bilgilerini girecekler," dedi.

Otomotivde Adım Adım İlerliyoruz

Bu sistemin otomobil ilanları için de geçerli olacağını kaydeden Gürcan, e-Devlet üzerinden sahip olunan aracın ilanını vermeye yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade etti. "Önümüzdeki aylarda bu çalışma tamamlanarak yürürlüğe girecek," diye ekledi.

Ekonomik Durum ve İhracat Rakamları

Gürcan, ayrıca Türkiye ekonomisinin son dönemdeki büyüme performansını da değerlendirdi: "2023 yılında %5,1 büyüme sağladık. Otomotiv sektörünün ihracatı ise 19,4 milyar dolara ulaştı ve yan sanayi ile birlikte toplam ihracatımız 35 milyar doları aştı," dedi.

Rekabetçi Piyasa Yapısı Oluşturma Çabası

Gürcan, otomotiv sektöründe adil ve istikrarlı bir piyasa yapısı oluşturma gayretlerinin devam edeceğini vurgulayarak, ilan platformlarına kimlik doğrulama yükümlülükleri getirdiklerini belirtti. "Bu sistemle, ilanların yalnızca TC kimlik numarası onaylı kişiler ve yetki belgesi olan firmalar tarafından verilmesini sağlıyoruz," dedi.

Programa ayrıca, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ahmet Doğan Alperen, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı gibi isimler katıldı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Selçuk Kongre Merkezi'nde MÜSİAD'ın düzenlediği, Türkiye...

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Selçuk Kongre Merkezi'nde MÜSİAD'ın düzenlediği, Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal