Doğru kaş alma yöntemleri, kaş alma yöntemleri galerimizde.
Doğru sonuçlar elde etmek için doğru kaş alma yöntemleri
Kaşlarımız yüzümüzün en önemli görsel parçalarından birisi. bu nedenle alırken dikkat etmekte fayda var.
İp ile kaş almak mı ağda kullanmak mı..? kaş alma yöntemleri neler? kaş alma yöntemlerinin artıları, eksileri ve kaş nasıl alınır sorusunun cevapları!
Kadınların yüz güzellikleri için önem verdikleri, zaman zaman değiştirdikleri bölgelerden biridir, kaşlar. ifadeyi belirleyen kaşlar için yapılması gereken bakımlar da ayrı bir öneme sahiptir. kaş bakımı ile ilgili en önemli adım, kaş alma yöntemidir.
kaşları pek çok farklı yöntemle alabilirsiniz.
İp ile kaş alma kaşları şekillendirmek için kullanılan en eski yöntemlerden biridir. özellikle bir kaç alıştırma yaptıktan sonra evde kolayca hem kaşlarınızı hem de bıyıklarınızı kendiniz alabilirsiniz.
İp ile kaş almak için 3-4 karış uzunluğunda ince bir dikiş ipine ihtiyacınız oluyor. ipi ortadan döndürerek ikiye katlıyoruz. işaret ve baş parmaklarımıza geçirip, ipin kıvrılan yerlerine tüyleri sıkıştırarak alıyoruz aslında.
Sinir bozucu kısalıktaki tüyleri bile kolayca temizleyebilmesi ve bunu oldukça kısa zamanda yapması en büyük özelliği. diğer yandan tüylerde kalınlaşmaya sebep olmaması da bir diğer artı özelliği. tüm tüyler alınana kadar sürecin devam etmesi bana kalırsa ağda kadar canı acıtan bir yöntem yapıyor ipi. ayrıca hassas bir cildiniz varsa kızarması, tahriş olması ve batık gibi sorunların ortaya çıkma ihtimali de cabası.
Ağda ile kaş alma sıcak ağda, alınacak tüylerin olduğu bölgeye sürülür ve şerit şeklinde kesilen ağda bandı üstüne iyice yapıştırılır. şerit tek bir hareketle ve hızlıca çekildiğinde bölgedeki tüm tüyler de alınmış olur. artıları :batık ve kıl dönmesi gibi sorunları azaltması, oluşmamasını sağlaması daha çok tercih edilme sebebidir. tek seferde yapıldığından acısı daha azdır. ince ve kısa tüyler dahil tüm tüyleri kökünden alır, temiz ve pürüzsüz bir yüzey sağlar. yapıldığı bölgenin üst tabakasındaki ölü hücreleri de temizlemiş olur ki bu da doğal bir peeling anlamına gelir. ayrıca uzun vadede kılların zayıflamasını sağladığı için tüylenmenin de azalmasına katkı sağlar.
Hassas cildi olanlar için tahriş edici olabilir. ayrıca işlem sonrası bakımı da önemlidir.cildi yatıştıran krem veya serum sürülmeli, bir kaç saat sıcak su ile yıkanmamalı, kozmetik ürünler kullanılmamalıdır. ayrıca özellikle kaşları alırken eğer ağda alınmasını istemediğiniz tüylere de yapışabilir. çok dikkatli olunmalıdır.
Cımbız ile kaş alma metal cımbız yardımıyla tüyler tek tek köklerinden çekilir.
Kendinizde kolayca yapabileceğiniz için en ucuz ve kolay yöntemdir. kaşınıza istediğiniz şekli vermek için her bir kıl üstünde tek tek çalışabilirsiniz.
Aslında artıları bir anda eksiye dönebilen bir yöntem. yanlış tek bir kılı bile cımbız ile aldığınız an kaşınızın şeklini bozmuş olursunuz. hele ki onu düzeltmeye çalışırken alınmaması gereken diğer kılları da aldığınız an incecik kaşlarla karşı karşıya kalma ihtimaliniz çok yüksek.
Bir de tam bir temizlik için vakit alabilen bir yöntem.
Lazer ile kaş alma özellikle iki kaş arasındaki tüyler ile, kaşların üstündeki tüyler yüze özel kullanılabilen lazer ile alınır. en fazla bir kaç uygulamadan sonra tüylerden kalıcı olarak kurtulduğunuz için diğer yöntemlerdeki gibi tekrar tekrar uğraşmanıza gerek yoktur.
Uzman kişiler tarafından, uygun lazer cihazı kullanılması gerektiği gibi sadece kaşların arasına ve üstüne uygulanır (lazerin göze zarar verebilmesi ihtimali sebebiyle) ayrıca diğer yöntemlere göre daha pahalı ama elbette kalıcıdır.