Doğalgaz desteği artırıldı mı, ne kadar oldu? 2023 doğalgaz desteği başvuru nasıl yapılır, kimler alabilir?

Doğalgaz desteği başvuru ve miktarı araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamadan sonra doğalgaz desteği ne kadar, doğalgaz desteği artırıldı mı gibi sorular gündemi meşgul etmeye başladı. Peki Doğalgaz desteği artırıldı mı, ne kadar oldu? 2023 doğalgaz desteği başvuru nasıl yapılır, kimler alabilir? İşte soruların yanıtı…

07.12.2023-12:45 - (Son Güncelleme: 07.12.2023-12:45)

Karadeniz gazının karaya ulaştırılması sonrası geçtiğimiz Mayıs ayında hayata geçirilen ücretsiz doğalgaz desteği uygulaması başvuru ve miktarı vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. E-Devlet sistemi üzerinden yapılan doğalgaz desteği başvurularının dışında doğalgaz desteğinin ne kadar olduğu da o derece merak ediliyor. Peki Doğalgaz desteği artırıldı mı, ne kadar oldu? 2023 doğalgaz desteği başvuru nasıl yapılır, kimler alabilir? 

Doğalgaz desteği artırıldı mı?

Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahiplerine yapılan doğalgaz desteği ödemelerinin artırıldığını duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgaz desteğiyle ilgili olarak, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dâhil ettik. Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik." dedi.

2023 doğalgaz desteği başvuru nasıl yapılır?

Doğalgaz desteğine başvuru yapmak isteyenler E-Devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve –E-Devlet şifreleriyle başvuru yapabilirler. E-Devlet’in ana sayfasında yer alan boşluğa “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” yazıp ardından aratıldıktan sonra hak sahiplerine doğalgaz desteği ödemesi yapılacak.

Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

Doğalgaz Desteği

Doğalgaz desteği kimler alabilir?

Doğalgaz desteğini alabilmek için karşılanması gereken başvuru şartları şu şekilde:

- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hayata geçirilen "Doğalgaz Tüketim Desteği" programından hanelerin faydalanabilmesi için başvuru sahibinin;

- Türk vatandaşı olması,

- E-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

- Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

- İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması,

ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması ve hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi şartları aranıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal