Doğal beslenme ve aralıklı oruç önerileriyle tanınıyordu: Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu kimdir, nereli?

Verdiği doğal beslenme ve aralıklı oruç tavsiyeleriyle sosyal medyada tanınan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu hayatını kaybetti. Peki Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu kimdir, nereli? Detaylar haberimizde…

08.06.2024-16:32 - (Son Güncelleme: 08.06.2024-16:32) Doğal beslenme ve aralıklı oruç önerileriyle tanınıyordu: Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu kimdir, nereli?

Türkiye’nin önemli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları arasında yer alan Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, 69 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yörükoğlu verdiği doğal beslenme ve aralıklı oruç tavsiyeleriyle sosyal medyada gündem olmuştu.

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu kimdir?

1955 yılında Ankara'da doğan Prof. Dr. Yörükoğlu, ünlü Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı merhum Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu'nun oğludur. Çocukluk yıllarını ve ilkokulun ilk üç yılını ABD'de geçiren Yörükoğlu, TED Ankara Koleji'nde ilkokul, ortaokul ve liseyi bitirdi.

Doğal beslenme ve aralıklı oruç önerileriyle tanınıyordu: Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu kimdir, nereli?

1979'da İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olan Yörükoğlu, uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesi Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü'nde tamamladı. Vatani görevini bitirdikten sonra, Cambridge Üniversitesi Papworth Hospital'da bir yıl, ardından Londra St. Thomas Hastanesi'nde iki yıl çalıştı. Türkiye'ye döndüğünde, SSK Ankara Hastanesi'nde şef muavini ve şef olarak görev yaptı. 1984'te doçent oldu ve SSK Etlik İhtisas Hastanesi'nin kurucu başhekimi olarak görev aldı. 1998'de Alabama Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı.

Yurda döndükten sonra, özel sektörde çalışmaya devam etti. 2005 yılında Ankara Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nın kurucu kadrosunda yer aldı ve 2006'da profesör oldu. 7 yıl boyunca bu üniversitede öğretim üyeliği yaptı. Prof. Dr. Yörükoğlu, şu anda serbest çalışmaktadır ve 60'tan fazla bilimsel yayına sahiptir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal