Diyetisyen Berrin Yiğit, vücudumuzu yaza hazırlamanın ipuçlarını veriyor. Yediğimiz, içtiğimiz kısacası tükettiğimiz her besin aslında hayata bakışımızı yansıtıyor. 'Ne Yerseniz O'sunuz' diyen bilgenin sözünü bir kez daha hatırlayıp, bahar diyeti için ne yapılması gerektiğine bakıyoruz...
SEBZE EGEMEN OLSUN
Öncelikle tükettiğiniz besinlerin çeşitliliğine, miktarına ve besinsel içeriğine odaklanın. Ne yediğinizin farkında olun.
Yemeklerinizde sebze egemenliği hakim olsun. Sağlıklı menülerinizi hazırlamak için, elinizde sağlıklı malzemeler bulundurmanız gerekir. Alışveriş stratejiniz taze ve işlenmemiş gıdalara odaklanmak olsun.
ASPİR YAĞI YAĞ YAKAR
Beslenmenizde sağlıklı yağları kullanın. Yağların depo yağları yakmaktaki desteği çoktur. Zeytinyağı başımızın tacı ama aspir yağı ile avokadonun da yağ yakımına destek olduğu da bir gerçek! Alternatif çeşitler ile yemeklerinizi zenginleştirin.
GÜNLÜK SU HEDEFİ KOYUN
Günlük su hedeflerinizi alışkanlık haline getirin. Özellikle de yemeklerden 0,5- 1 saat önce su içmek öğünlere çok aç oturmanızı önler ama asıl önemli tüyo, sularınıza 1 dilim limon ve kabuk tarçın eklemektedir.
Her gün 2 kupa kadar bitki çayı tüketin; özellikle beyaz, yeşil, mate çayı, rooibos, zencefil, karanfil, tarçın tercih edin. Menşei belli olmayan özel karışım mucizeler sunan çaylardan uzak durun.
Diyetinize elma sirkesi ekleyin. Elma sirkesinin kan şekeri seviyesini dengelemek de dahil olmak üzere birçok etkili yararları vardır.
MERDİVEN KULLANIN
Bolca baharat kullanın. Özellikle acı biber, kekik, zerdeçal, karabiber, kekik karışımı tercih edin. Baharatların şifasından ve yağ yıkımına verdiği destekten yararlanın.
Önce hareketinizi arttırın, sonra spora başlayın. Günlük hareketi artıracak yöntemler bulabilirsiniz; yürüyen merdivenler yerine merdivenleri kullanmak, su almak için sıklıkla masa başından kalkmak gibi ufak değişikliklerin önemli farklar yaratabileceğini unutmayın.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.