Diyarbakır'da Narin Güran Adına Kütüphane Açıldı

Diyarbakır'da, 8 yaşındaki Narin Güran anısına yapılan kütüphane, öğrencilere hizmet vermeye başladı.

16.10.2024-17:35 - (Son Güncelleme: 16.10.2024-17:35) Diyarbakır'da Narin Güran Adına Kütüphane Açıldı

Diyarbakır'da Narin Güran İle Yaşatılan Kütüphane Açıldı

Diyarbakır'da, Köy Çocukları Okusun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hayata geçirilen kütüphane, 8 yaşındaki Narin Güran'ın ismini taşıyor. Merkez Kayapınar ilçesindeki Mevlana Ortaokulu'nda gerçekleştirilen açılış töreni, kütüphanenin önemi ve amacını vurguladı.

Kütüphane Açılışında Duygusal Anlar

Açılışta konuşan Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayahan Subaşı, Narin Güran anısına yapılan kütüphanenin kendilerini gururlandırdığını belirtti. "Öğrencilerimiz için güzel bir kütüphanenin açılmasına mutlu olduk. Bu kütüphanemizden yararlanmaya başladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," dedi.

Dernek Başkanı Sinan Özbilgi'nin Açıklamaları

Dernek Başkanı Sinan Özbilgi, önceliklerinin yetim ve öksüz çocuklara yardımcı olmak olduğunu dile getirdi. Özbilgi, "Narin Güran anısına oluşturduğumuz 4 bin 500 kitaplık kütüphane, üyelerimizin ve bağışçılarımızın desteğiyle kuruldu. Okulda kütüphane bulunmaması bizim için bir eksiklikti. Amacımız, çocukların ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri bir alan sağlamaktı," ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin Umudu

Mevlana Ortaokulu'nda 7. sınıf öğrencisi Esfa Tayfur, kütüphaneden faydalanmayı düşündüğünü belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Bu kütüphane ile öğrencilerin daha iyi bir eğitim ortamına kavuşması hedefleniyor.

 Diyarbakır'da Köy Çocukları Okusun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından okulda...

Diyarbakır'da Köy Çocukları Okusun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından okulda yaptırılan ve Narin Güran isminin verildiği kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Köy Çocukları Okusun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince, merkez Kayapınar ilçesinde Mevlana Ortaokulu'nda kütüphane yapıldı. Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın adının verildiği kütüphanenin açılışı törenle gerçekleştirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal