Diyarbakır'da Mehmet-Esra Cansız Kütüphanesi Açıldı

Diyarbakır'da yeni bir bilgi merkezi olan Mehmet-Esra Cansız Kütüphanesi törenle hizmete girdi.

08.10.2024-17:25 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-17:25) Diyarbakır'da Mehmet-Esra Cansız Kütüphanesi Açıldı

Diyarbakır'da Yeni Bir Kütüphane Açılışı

Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi kampüsünde Mehmet-Esra Cansız Kütüphanesi'nin açılışı zafer dolu bir törende gerçekleştirildi. Açılış, kütüphane yardımıyla kurucu olan Mehmet Esra Cansız Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cansız’ın katkılarıyla hayata geçirildi.

Tören Detayları

Açılış etkinliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının yanı sıra bir sinevizyon gösterimi yapıldı. DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytaç Coşkun, burada yaptığı konuşmada, yazının doğuşunun medeniyetlerin gelişimine nasıl katkıda bulunduğunu vurguladı.

Bilgi ve Kültür Aktarımı

Coşkun, konuşmasında, “Kitap, insanoğlunun kimliğini ve tarihini yazı yoluyla oluşturduğu bir dünya sunar” dedi. Kütüphanenin toplum için sağladığı önemden ve bu değerli eserleri gelecek nesillere aktarmanın gerekliliğinden bahsetti.

Mehmet Cansız'dan Öneri

İş insanı Mehmet Cansız, kütüphanenin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, diğer iş insanlarına da isimlerini ölümsüzleştirecek eserler bırakmalarını önerdi.

Katılımcılar ve Destekçiler

Açılış törenine Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Sur Kaymakamı Asım Solak, Eğil Kaymakamı Volkan Hülür, Kayapınar Kaymakamı Ömer Bilgin ve diğer birçok kamu temsilcisi, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sonuç olarak, Diyarbakır, kitap medeniyetine katkıda bulunarak zenginleşen bir kültürel mirasın sahibi olmaya devam ediyor.

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) yerleşkesinde yer alan Mehmet-Esra Cansız Kütüphanesi'nin...

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) yerleşkesinde yer alan Mehmet-Esra Cansız Kütüphanesi'nin açılışı törenle yapıldı. DÜ yerleşkesinde Mehmet Esra Cansız Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Mehmet Cansız tarafından yaptırılan kütüphanenin açılışı amacıyla düzenlenen törende, İstiklal Marşı okundu, sinevizyon gösterimi yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal