Diyarbakır'da Gazze İçin Protesto Gösterisi

Diyarbakır'da Ulu Cami önünde, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarını protesto eden grup önemli taleplerde bulundu.

04.10.2024-16:35 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-16:35) Diyarbakır'da Gazze İçin Protesto Gösterisi

Diyarbakır'da Gazze'ye Destek Gösterisi

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde, Alimler ve Medreseler Birliği öncülüğünde düzenlenen protesto gösterisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

İslam Ülkelerine Çağrı Yapıldı

Toplanan grup, tarihi Ulu Cami önünde yapılan açıklamalarda, Gazze'de süregelen saldırıların durdurulması için İslam ülkeleri ve uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.

Grup adına konuşan Abdulkuddüs Yalçın, Gazze'deki durumu değerlendirerek, "İsrail, Filistinlilere soykırım uyguluyor. Gazze, bombalarla yerle bir edildi." dedi. Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

"41 binden fazla sivil hayatını kaybetti. Yaralıların çoğu kalıcı sakatlıkla karşı karşıya. Gıda ve temel insani ihtiyaçlara erişim engelleniyor."

Birlik ve Dayanışma Vurgusu

Yalçın, İslam dünyası alimlerine seslenerek, siyonist işgalin karşısında birleşme çağrısında bulundu. "Kudüs davasına sahip çıkmalı ve mezhep ayrımı gözetmeksizin dayanışma içinde olmalıyız," ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterildi. Merkez Sur ilçesindeki...

Diyarbakır'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterildi. Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) öncülüğünde toplanan grup, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal