Diyarbakır’da Finlandiya eğitim sistemini uygulaması! Hasan Öğretmen Finlandiya eğitim sistemini hayata geçirdi

Diyarbakır'da bir köy okulunda öğretmenlik yapan Hasan Kartal, dünyanın en iyi eğitim sistemi olarak kabul edilen Finlandiya eğitim sistemini hayata geçirdi. Hasan öğretmenin hayata geçirdiği Finlandiya eğitim sistemi ile öğrenciler hem ders işliyor hem de hayatı öğreniyor.

30.04.2022-02:41 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-02:41) Diyarbakır’da Finlandiya eğitim sistemini uygulaması! Hasan Öğretmen Finlandiya eğitim sistemini hayata geçirdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı olan Kumrucuk Köyü'nde öğretmenlik yapan Hasan Kartal, dünyanın en iyi eğitim sistemi olarak kabul gören Finlandiya eğitim sistemini hayata geçirdi. Hasan öğretmenin hayata geçirdiği Finlandiya eğitim sistemi sayesinde öğrenciler hem ders işliyor hem de hayatı öğreniyor. Dersler de sağlıklı beslenme, görgü kuralları, bilim ve teknoloji, bahçe ve doğa ile ilgili konuları uygulamalı olarak öğreten Hasan öğretmen çocukların mahrumiyetleri ve yoksulluklarının kaderi olmamaları için çaba gösteriyor. 11 çocuklu bir ailede yetişen Hasan Kartal çocukluk dönemini aşçı olan babasının yanında çalışarak geçirdi. Batman'da ücretsiz öğretmenlik yaptıktan sonra Diyarbakır'a atanan Hasan öğretmen burada Finlandiya eğitim sistemini hayata geçirerek öğrencilere bireysel bir yaklaşım sunarak ödev ve zorlamaların olmadığı bir eğitim veriyor. 31 kişilik birleştirilmiş sınıflarda kolej eğitimi veren Hasan öğretmen, öğrencileri ile bahçede sebze meyve yetiştiriyor, konserveler, reçeller yapıyor, turşu kuruyor, sobada yemek pişiriyor ve sabahları kümesten topladıkları yumurtalar ile kahvaltı yapıyor. Hasan öğretmen dersleri kitaplardan değil uygulamalı olarak anlatırken sağlıklı beslenme, topluluk içinde görgü ve temizlik kuralları, sofra adabı, bilim, sanat, fen, teknoloji, mühendislik, kültür, sinema, spor, akıl-zeka oyunları, bahçe ve doğa, kodlama, yaratıcı drama gibi konuları da eğlenceli bir şekilde öğrencilerine aktarıyor. yaşadığı imkanlardan dolayı diğer çocuklardan geride kalan öğrencilerinin kaderini değiştiren Hasan Öğretmen derslerinde Nobel Ödülü sahibi Aziz Sancar'ı örnek veriyor.

Finlandiya eğitim sistemi nedi

Finlandiya eğitim sistemi nedir?

Finlandiya eğitim sistemi dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birisi olarak kabul edilmektedir.Finlandiya eğitiminde öğle yemekleri, okul malzemeleri ve yapılacak geziler tamamen ücretsizdir. Her öğrenciye bireysel bir yaklaşım sunan Finlandiya eğitim sistemi farklı zihinsel ve bedensel becerilere sahip olan çocukların bir arada okumasına olanak sağlamaktadır. Finlandiya sisteminde üçüncü sınıfa kadar not sistemi bulunmamaktadır notlar sadece öğrenciye bildirilir. Finlandiya eğitim sisteminde üniforma giyinme zorunluluğu yoktur herkes istediği kıyafetler okula gelebilmektedir. Ders sırasında öğrencilerin oturma zorunluluğu olmayan Finlandiya eğitim sisteminde çocuklar ödev yapmak yerine dilenirler ve aileleri ile vakit geçirirler onlara ödev verilmez. Öğrencileri sınava değilde hayata hazırlayan Finlandiya eğitim sisteminde öğrenciler ortaokuldan mezun olana kadar hiçbir sınava tabi tutulmuyor. Bireysel yaklaşım sunan Finlandiya eğitim sisteminde dersler 45 dakika sürerken teneffüsler 15 dakika sürmektedir. Öğretmenliğin çok prestijli bir meslek olarak kabul edildiği Finlandiya eğitim sisteminde çocuklar en iyi öğretmenlerden eğitim alırlar ve öğrenciler hayatta ihtiyaç duydukları her bilgiyi öğreniyor. İyi ve seçkin okulların bulunmadığı Finlandiya'da her öğrenci evine en yakın okullara gitmektedir. Finlandiya okullarında yemek çeşidi çok fazladır yemeklerde vejetaryen dahil birçok seçenek bulunmaktadır. Yatılı partilerin yapıldığı Finlandiya okullarında uyku tulumlarını alan öğrenciler öğretmenleri ile okulda kalabiliyor. Çocuklara okullarda okuma sevgisi kazandırmak için eğitilmiş köpeklerin bulunduğu Finlandiya okullarında öğrencilerin kendisi için faydalı olan etkinlikleri seçebildiğine inandığı için yapılan ders ilgisini çekmiyorsa başka şeylerle ilgilenebilir. Finlandiya okullarında ayakkabısız olarak okullarda gezilebilmektedir. 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal