Diyarbakır ve Mardin yangınları ders olmadı: Tekirdağ’da da anız yangını meydana geldi! 50 dönüm ekili buğday küle döndü

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen anız yangınlarının ardından bir kötü haber de Tekirdağ’dan geldi. Kentte 50 dönüm ekili buğday alanının yangın nedeniyle küle döndüğü belirtildi.

24.06.2024-16:51 - (Son Güncelleme: 24.06.2024-17:30)

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinin Kızılpınar Atatürk Mahallesi'nde saat 13.00 sıralarında buğday ekili bir tarlada Yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek tarlanın yanındaki hayvan çiftliğine sıçradı. Çiftlikte bulunan 40 büyükbaş hayvan, hızlıca başka bir alana taşındı.

50 dekarlık alan kül oldu

DHA’da yer alan habere göre; Yangının fark edilmesi üzerine vatandaşlar durumu itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yaklaşık bir saat süren çalışmalar sonucunda alevleri kontrol altına alarak yangını söndürdü. Yangında 50 dekar buğday tarlası ve çiftlikteki samanlar yandı. Jandarma ekipleri, yangının çıkış nedenini araştırmak için inceleme başlattı.

Diyarbakır ve Mardin yangınları ders olmadı: Tekirdağ’da da anız yangını meydana geldi! 50 dönüm ekili buğday küle döndü

Çerkezköy Kaymakamlığı, yangının ardından bir açıklama yaparak vatandaşları anız yakmamaları konusunda uyardı. Açıklamada, "Toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısının korunması, toprak verimliliğinin sürdürülebilmesi ve olası yangınların önlenmesi amacıyla anız yakılması yasaktır. Ayrıca, hasadı yapılmış tarlalarda çeşitli nedenlerle çıkabilecek yangınların önlenebilmesi amacıyla tarla sınırlarında 8-10 metre genişliğinde pullukla sürülmüş bant oluşturulması gerekmektedir. Özellikle yerleşim yeri ve sanayi bölgeleri içerisinde kalan araziler ile orman ve ağaçlık alanlara komşu alanlarda anızdan arındırılmış bant oluşturulması önem arz etmektedir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur." ifadelerine yer verildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal