Diyarbakır Kültür Yolu Festivali'nde 32 Tiyatro Oyunu Sahnelenecek

Diyarbakır'da düzenlenecek festivalde 20. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali kapsamında 32 oyun sahnelenecek.

10.10.2024-13:20 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-13:20) Diyarbakır Kültür Yolu Festivali'nde 32 Tiyatro Oyunu Sahnelenecek

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, 12-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu festival kapsamındaki önemli etkinliklerden biri de 20. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali olacak.

32 Oyunun Sahneleneceği Festival

Bu yılki festivalde, tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak toplamda 32 oyun yer alacak. Festival, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde Devlet Ana adlı oyunun sahnelenmesiyle başlayacak.

Oyunlar ve Yönetmenler

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Devlet Ana oyunu, Kemal Tahir'in eseri olup, Osman Özkan tarafından sahneye uyarlanmıştır. Oyun, ünlü yönetmen Ayşe Emel Mesci tarafından sahneye konulacaktır.

Farklı Şehirlerden Katılımlar

Festival 11-22 Ekim tarihleri arasında, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Trabzon, Adana, Sivas, Van ve diğer illerdeki Devlet Tiyatroları'nın katılımıyla geniş bir oyun yelpazesi sunacak. Sahne alacak oyunlar arasında Bence Katil Öldürdü, Kırmızı Küre, Mai ve Siyah gibi eserler yer alıyor.

Atölye Çalışmaları da Olacak

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Erkan Aytemur, festival hakkında yaptığı açıklamada, sahnelerde 17’si yetişkinler için, 15’i çocuklara yönelik toplam 32 oyunun sergileneceğini belirtti. Ayrıca, atölye çalışmaları da düzenlenecek.

Tiyatroya İlgi Büyüyor

Aytemur, “Festival kapsamında sahnedeki balkon kısmını da seyircilerimize açtık. Biletlerimiz kısa sürede tükendi. Şehrimiz tiyatroya doyacak,” diyerek hava güzel gelişmelerin altını çizdi. Geçen sezon 75 bin seyirciye ulaşan Diyarbakır, bu yıl 100 bin seyirci hedefliyor.

Diyarbakır'daki tiyatro severleri festivalde unutulmaz bir deneyim bekliyor.

Diyarbakır'da

Diyarbakır'da "20. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali"nde 32 oyun tiyatroseverler için sahnelenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal