Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Başladı

Diyarbakır'da başlayan Kültür Yolu Festivali, kültürel etkinliklerle dolu 9 gün sürecek bir program sunuyor.

12.10.2024-13:08 - (Son Güncelleme: 12.10.2024-13:08) Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Başladı

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali'nin Açılışı Yapıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Diyarbakır Kültür Yolu Festivalinin açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Bu yıl 14. sırada gerçekleşen etkinlik, Türkiye’nin en zengin kültürel projelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Festivalin Detayları

Festivalin açılışı, tarihi İçkale Müze Kompleksi'nde gerçekleşti. Mumcu, bu etkinliğin 46 farklı noktada yaklaşık 250 etkinlik planladığını belirtti. Ulaşılabilir fiyatlarla, 9 gün boyunca konserler, sergiler ve söyleşiler gibi çeşitli etkinlikler sanatseverlerle buluşturulacak.

Diyarbakır'ın Zengin Kültürel Mirası

Mumcu, Diyarbakır'ın tarihi mekanları ve gastronomik çeşitliliği ile ülkenin önde gelen turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade etti. Vali Murat Zorluoğlu da kentin tarihi önemine vurgu yaparak, Diyarbakır'ın geçmişinin 12 bin 500 yıl öncesine dayandığını aktardı.

Kültürel Zenginlik ve Katılım Daveti

Mumcu, hem yerli hem de yabancı misafirlerin festivalin keyfini çıkaracağını söyleyerek, tüm vatandaşları ücretsiz etkinliklere katılmaya davet etti. Vali Zorluoğlu ise, kentin huzur ve güven içinde tanıtım faaliyetleriyle Diyarbakır’ın Türkiye’nin parlayan yıldızı olmasını hedeflediğini belirtti.

Etkinlikler ve Sergiler

Festival çerçevesinde, Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü tarafından düzenlenen 'Pulların Işığında Tarihin İzinde Pul' sergisi ve diğer sanat etkinlikleri izleyicilerle buluştu. Açılışa çeşitli siyasi temsilciler ve sanat yöneticileri de katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 14. durağı...

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 14. durağı, "Diyarbakır Kültür Yolu Festivali" başladı. ültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, merkez Sur ilçesindeki tarihi İçkale Müze Kompleksi'nde festivalin açılışı amacıyla düzenlenen programda konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal