Diyanet'ten Aile Bilinci Konferansı Artvin'de

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, ailede sevgi ve saygının önemini vurguladı.

17.10.2024-19:30 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-19:30) Diyanet'ten Aile Bilinci Konferansı Artvin'de

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, Artvin'de Konferans Düzenledi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Artvin’de "Ailede Sorumluluk Bilinci" konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Konferansın Açılışı ve Temel Mesajlar

Artvin İl Müftülüğü tarafından Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda organize edilen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İşliyen, burada yaptığı konuşmada, her Müslümanın aile reisliği yaparken "ahlakı en güzel olanlarınız eşlerine karşı en güzel davrananlarınızdır" ifadesine atıfta bulunarak, Hz. Muhammed’in örnek alınması gerektiğini belirtti.

Ailenin Rolü ve Ahlakî Değerler

Ailenin, toplumun temel yapısını oluşturduğunu vurgulayan İşliyen, sağlıklı bir toplum için maddi ve manevi kalkınmanın birlikte ilerlemesinin gerekliliğine dikkat çekti. "Aile yolculuğu, cennet yolculuğudur" diyen İşliyen, evlerin sevgi ve huzur içerisinde kurulması gerektiğini dile getirdi.

Sevgi ve Saygının Önemi

Müslümanların en huzurlu anlarının eşlerinin yanında geçirilen zamanlarda olduğunu ifade eden İşliyen, "Evde huzurun hakim olması için sevgi ve saygı şart" şeklinde konuştu. Özellikle çocukların sağlıklı bir aile yapısına sahip olabilmeleri için evde sevgi ve saygının egemen olması gerektiğine vurgu yaptı.

Günümüzde Aile Olgusuna Dikkat Çekiliyor

İşliyen, “İnsanlar 30 yaşına gelmeden evlenmiyor ve nüfus artış hızımız ilk defa yüzde 1,51’e düştü” diyerek günümüzde ailenin daha büyük bir tehdit altında olduğunu belirtti. Televizyon ve sosyal medya gibi unsurların aile içindeki huzuru olumsuz etkilediğine değinerek, “En mahrem konular, en çok izlenen saatlerde televizyonlarda gösterilmeye başlandı” dedi.

Programın Sona Ermesi

Konferansın sonunda Artvin Valisi Turan Ergün, İşliyen’e bir tablo takdim ederek günün anısını pekiştirdi. Etkinlik, hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere belgelerinin verilmesiyle noktalandı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen (sağ4), Artvin'de

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen (sağ4), Artvin'de "Ailede Sorumluluk Bilinci" konulu konferans verdi. Program, hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal