Diyanet, 2022 yılı vekaletle kurban kesim bedelini duyurdu! 2022 kurban kesim bedeli ne kadar oldu? 2022 Diyanet kurban vekaleti fiyatları

Diyanet İşleri Başkanlığı, velaketle kurban kesimi yapacak olan vatandaşların merakla beklediği haberi duyurdu. Yapılan duyuruda 2022 yılı vekaletle kurban kesim bedelinin ne kadar olduğu bilgisi paylaşıldı. Peki, 2022 kurban kesim bedeli ne kadar oldu? İşte, 2022 Diyabet kurban vekaleti fiyatları..

03.06.2022-11:27 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-11:27) Diyanet, 2022 yılı vekaletle kurban kesim bedelini duyurdu! 2022 kurban kesim bedeli ne kadar oldu? 2022 Diyanet kurban vekaleti fiyatları

2022 yılı Kurban Bayramı'na kurban kesecek olan vatandaşlar, bu ibadetlerini vekalet yoluyla da yapabiliyorlar. Geçtiğimiz yıl yurt içinde 1125 lira olan vekaletle kurban kesim bedeli yurt dışında 925 lira şeklinde belirlenmişti. Çok sayıda vatandaş, 2022 yılında vekalet yoluyla kurban kesme fiyatlarının belirlenmesini merakla beklemeye başlarken bu meraklı bekleyiş ise Diyanet'in son dakika açıklamasıyla son buldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaptığı son değerlendirmeler ile 2022 yılı vekaletle kurban kesme bedelini belirledi ve bu fiyatları kamuoyuna Diyanet İşler Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş duyurdu. Diyanet'in başkanlık yerleşkesinde "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" adı altında düzenlenen etkinliğe katılan Ali Erbaş, 2022 yılı Kurban Bayramı'nda vekalet yolu ile kesim organizasyonu tanıtım toplantısına başkanlık etti ve burada taptığı konuşmasında kurban ibadetinin insanı iyiye, güzele ve hakikatlere doğru ulaşmanın bir nişanesi olduğunu anlattı.

2022 kurban kesim bedeli ne kadar oldu

Kurban kesme ibadetinin Allah'ın kullarına bahsettiği bir nimet olduğundan bahseden Prof Dr. Erbaş, kurban kesmenin kişilerin imkanlarını inandıkları değerler için feda edebilme bilincini kazandırdığını ve ibadetini yerine getiren vatandaşların Allah'ın emrine itaat ettiği ve bu vesileyle kulluk bilincini koruduklarını söyledi.

2022 yılı vekaletle kurban kesim bedeli belli oldu!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kurban Bayramı'nda vekalet yoluyla kurban kesecek olan vatandaşların merakla beklediği bir haberi de duyurdu. Erbaş, 2022 yılı Kurban Bayramı'nda vekalet ile kurban kesimi yapacak olan vatandaşların yurt içinde ise 2 bin 250 lira, yurt dışında ise 1800 lira ödemeleri gerektiğini söyledi.

2022 kurban kesim bedeli ne kadar oldu

Diyanet, Kurban vekalet ücreti nereye verilir?

Diyanet'e kurban vekaletini ödenek isteyen vatandaşlar, "tdv.org" ve "bagis.tdv.org" adreslerine giriş yaparak online bağışta bulunabilirler veya mobil bağış uygulaması üzerinden kurban vekaletlerini de verebilirler. Vekalet bedeli ödemek isteyen vatandaşlar ayrıca, il ve ilçe müftülüklerine, TDV şubelerine, PTT şubelerine ödeme yapabildikleri gibi din görevlilerine de verebilirler. Ayrıca vekalet bedeli bankalar aracılığı ile TDV kurban programına da gönderilebilir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal