Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Üsküp'te Önemli Açıklamalar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Üsküp'te düzenlenen bir canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, açıklamalarında uluslararası ve bölgesel konulara dair kritik mesajlar verdi. İşte öne çıkan başlıklar:

05.09.2024-13:20 - (Son Güncelleme: 05.09.2024-13:20) Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Üsküp'te Önemli Açıklamalar

Hakan Fidan, Gazze'deki mevcut duruma ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Fidan, "Katliama sessiz kalmak, suça ortak olmaktır. Gazze'deki İsrail katliamının bir an önce son bulması arzumuzdur. Gazze’de soykırımın baş sorumlusunun Netanyahu olduğunu" ifade etti. Fidan, İsrail’in Gazze’deki eylemlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, bu duruma son verilmesi çağrısında bulundu. Türkiye'nin, Gazze'deki sivillerin korunması için uluslararası toplumu daha etkin bir şekilde harekete geçmeye çağırdığını vurguladı.


Balkanlar'da Barış ve Diyalog Çağrısı

Bakan Fidan, Türkiye'nin Balkanlar'daki rolüne de değindi. "Türkiye, Balkanlar için devrede. Balkanlardaki siyasi problemleri barış ve diyaloglarla çözmeliyiz" diyen Fidan, şunları kaydetti: 

"Katliama sessiz kalmak, suça ortak olmaktır. Gazze'deki İsrail katliamının bir an önce son bulması arzumuzdur. Gazze’de soykırımın baş sorumlusu Netanyahu’nun kendisidir. Uluslararası toplum Gazze’deki soykırıma seyirci kalıyor.

Türkiye Balkanlar için devrede. Balkanlardaki siyasi problemleri barış ve diyaloglarla çözmeliyiz. "

Toplantı Devam Ediyor...

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal