Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Heyetiyle Ateşkes Müzakerelerini Değerlendirdi

Hakan Fidan, Hamas heyetiyle görüşerek Gazze'deki insani durumu ve ateşkes müzakerelerini ele aldı.

18.10.2024-23:12 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-23:12) Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Heyetiyle Ateşkes Müzakerelerini Değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas ile Ateşkes Görüşmelerini Ele Aldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle gerçekleştirdiği görüşmede, ateşkes müzakerelerindeki son durumu değerlendirerek esir değişimini mümkün kılacak anlaşmanın sağlanmasına yönelik önemli adımlar attı.

Görüşmenin Detayları

Fidan, İstanbul'da Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamad Siyasi Büro üyeleriyle bir araya geldi. Bu görüşmede, Gazze'nin kuzeyindeki insani duruma dair detaylar ele alındı.

Uluslararası Harekete Geçirme

Bakan Fidan, Gazze'de yaşanan insani felakete karşı uluslararası toplumu harekete geçirmek amacıyla Türkiye'nin diplomatik imkanlarını seferber edeceğini vurguladı.

Ateşkes Müzakereleri

Ayrıca, esir değişimini mümkün kılacak olan ateşkes anlaşmasına dair müzakerelerin mevcut durumu da görüşüldü. Toplantıda, Filistinliler arası uzlaşı süreci de masaya yatırıldı. Fidan, sonrasında Mısır'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyı ise takdirle karşıladığını ifade etti.

Taziye İletişimi

Bakan, görüşmeye vesile olarak, Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın İsrail saldırısında hayatını kaybetmesine yönelik taziyelerini de iletmeyi ihmal etmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal