Bu harika enfes keki yaparken yapım aşamalarına bire bir uyarsanız ortaya çıkan sonuçtan oldukça memnun kalacaksınız.
İŞVEÇ KEK TARİFİ
Malzemeler:
-100 gram tereyağı
-1 su bardağı şeker
-2 adet yumurta
-3/4 su bardağı un
-1 paket vanilya
-3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
Üzerini dilediğiniz meyve ve pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
Nasıl yapılır?
-Tereyağını eritip soğuması için bırakın. Yumurta ve şekeri 5 dakika yüksek devirde çırpın.
-Un, vanilya ve kakaoyu ayrı bir kaba alarak karıştırarak yumurta-şeker karışımına ilave edin ve iyice karıştırın.
-Son raddede ılıyan tereyağını katın ve karıştırın.
-22cm'lik yuvarlak kalıba veya 20 x 30cm'lik dikdörtgen kalıbı yağlayıp sonra, karışımı içine boşaltın.
-Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20 dakika süre ile pişirin ve ılıdıktan sonra servis edin.
Püf noktası:
-Kekin dağılmamasını istiyorsanız mutlaka kek kalıbınızı güzelce yağlayın ya da yağlı kağıt serip pişirin.
-Kekiniz pişince içi ıslak ve hafif akışkan kıvamlı, dışı ise keserken dağılacak kıvamda gevrek olmalıdır. Bu nedenle kontrollü olarak pişirmenizde fayda var.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.