Yazın artan hava sıcaklığı, ihtiyacımız olan besinlerin ve suların daha çabuk bozulmasına neden olur. Dışarıda yediğimiz ya da içtiğimiz gıdaların uygun saklanma koşullarında olmaması hastalıklara özellikle de ishale davetiye çıkarmaktadır.
BAKTERİLER VE VİRÜSE DİKKAT
İshal olduğunda bağırsak hareketleri fazlalaşır. Sindirim tamamlanamaz, bu nedenle normalden daha sıklıkla ve sulu dışkı yapılır. Bakteriler ve virüsler ishale neden olan sebepler arasında ilk sırayı alır. En dikkat çeken ve yaygın olanı virüslere bağlı hareket eden ishallerdir. Ayrıca bazı ilaçlar, antibiyotikler, bazı mide ve bağırsak rahatsızlıkları, bazı hormonal hastalıklar, aşırı stres-heyecan, seyahatler, yeme-içme alışkanlıklarında değişme, yüzmek için girdiğimiz kıyı suları, dere ve göllerde yutulan sular da ishale neden olur.
ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ
Başlangıçta meyve sebze yemeyi kesmek ve kaybettiğimiz sıvı oranını takip edip mümkün oldukça su, ayran, maden suyu içip kaybı telafi etmek olmalıdır. Sonrasında bir hekime gitmek gerekir. İshal mikrobik, parazitler, geçici ya da besin zehirlenmesi biçiminde olabilir. Tetkik sonuçlarına göre bir an evvel tedaviye başlamak gerekir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.